<strong>PÅGREPET:</strong> Ifølge Le Soir er Fayçal Cheffou den tredje flyplassbomberen. Han skal nå være pågrepet. Foto: Politiet
PÅGREPET: Ifølge Le Soir er Fayçal Cheffou den tredje flyplassbomberen. Han skal nå være pågrepet. Foto: Politiet Vis mer

Tatt og siktet for terrordrap

Antatt tredje bombemann på Zevantem-flyplassen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet/NTB): Ifølge den belgiske avisa Le Soir skal belgisk politi ha identifisert den tredje mannen som er avbildet på overvåkningsbildene på Zevantem-flyplassen tirsdag.

Han skal ha blitt pågrepet i Brussel torsdag og siktes nå for terrordrap og for å tilhøre en terrorgruppe, det melder blant annet Sky News.

Ifølge nyhetsbyrået Associated Press utlyser også belgisk politi nå nye arrestordre på terrormistenkte etter Brussel-angrepene.

Den pågrepne er ifølge flere kilder Fayçal Cheffou. Politiet mener at han er den tredje bombemannen på Zevantem-flyplassen. Han skal ha båret på en kofferbombe som ikke ble detonert.

I politiets søkelys  Le Soir skrev fredag at en mann ved navn Fayçal C. var blant personene som ble pågrepet i Brussel torsdag.

Han skal ha vært i politiets søkelys i flere måneder, og kan ifølge avisas kilde være mannen som ble sett med hatt og hvit jakke på flyplassen.  Ifølge Reuters har andre belgiske medier oppgitt at mannen er frilansjournalist.

Politiet skal ifølge kringkasteren RTDF nå vente på DNA-analyser for å klargjøre om Cheffou er mannen på overvåkningsbildene fra flyplassen.

Koffertbombe Han skal ha blitt identifisert av drosjesjåføren som kjørte tre menn og deres tunge kofferter til flyplassen før angrepet tirsdag.

Det antas at to av dem, navngitt som Ibrahim El Bakraoui og Najim Laachraoui, utløste hver sin koffertbombe i avgangshallen på Zaventem tirsdag morgen.

En bombe som ikke ble detonert på flyplassen, ble uskadeliggjort. Politiet etterlyste en mann med lys jakke og hatt som satte igjen en stor bag på flyplassen og stakk fra stedet. Det er denne mannen som nå er pågrepet og navngitt som Fayçal Cheffou, ifølge Le Soir.

Flere siktet I tillegg er Aboubakar A., siktet for deltakelse i en terrorgruppes aktiviteter, men det er uklart hva slags forbindelse han eventuelt har til terroren i Belgia tirsdag.

En tredje person ble lørdag dessuten siktet i Belgia for terror i tilknytning til et angrep som skal ha vært planlagt utført i Paris.

- I tilknytning til etterforskningen som førte til pågripelsen av Reda Kriket, så er Rabah N. blitt siktet for deltakelse i en terrorgruppe, heter det i uttalelsen fra belgisk påtalemyndighet lørdag.

Siden torsdag er totalt ni personer blitt pågrepet i Belgia og to i Tyskland. Aksjonene knyttes både til Brussel-bombene som kostet 31 menneskeliv, og terroraksjonen i Paris der 130 mennesker ble drept i november.

IS har tatt ansvar for angrepene, og tilsynelatende står det samme nettverket med utspring i Brussel bak begge terroraksjonene.

Dagbladet oppdaterer saken

Terroren i Brussel

• To eksplosjoner rammet avgangshallen i Brussel internasjonale lufthavn Zaventem like før klokka 8 tirsdag morgen.

• Rundt klokka 9 ble metrostasjonen Maelbeek rammet av en eksplosjon. Stasjonen ligger i nærheten av EUs hovedkvarter.

• Minst 31 mennesker ble drept i angrepene. I tillegg er over 270 såret, mange alvorlig.

• Overvåkningsbilder fra flyplassen viser tre mistenkte som tar seg inn på flyplassen med bager på bagasjetraller.

• Belgisk politi tror Ibrahim El Bakraoui og Najim Laachraoui utløste hver sin bombe på flyplassen.

• En bombe som ikke ble detonert på flyplassen, er uskadeliggjort. Politiet etterlyste en mann med lys jakke og hatt som satte igjen en stor bag på flyplassen og stakk fra stedet. Vedkommende ble ifølge avisa Le Soir pågrepet torsdag og er identifisert som Fayçal Cheffou.

• Ibrahim El Bakraouis bror, Khalid (27), skal ha utført angrepet mot metroen i Brussel. Ifølge Le Monde er en annen mann ettersøkt etter å ha blitt sett sammen med El Bakraoi like før angrepet på metroen.

• Ekstremistgruppa IS sier den står bak terrorangrepene. Belgisk politi understreket tirsdag at dette ikke er bekreftet.

• Tyrkiske myndigheter melder at Ibrahim El Bakraoui ble deportert fra landet i sommer, og at Nederland og Belgia ble advart om at mannen var fremmedkriger.

•  Det har vært gjennomført politiaksjoner over hele Belgia og Frankrike i etterkant av angrepene.

• Siden torsdag er til sammen ni personer pågrepet i Belgia, to i Tyskland og minst én i Frankrike.

• Zaventem holder stengt og åpnes tidligst tirsdag.

•  Soldater er utplassert i Brussel for å sørge for sikkerheten. Trusselnivået i Belgia ble torsdag senket til nest høyeste nivå.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer