Tatt og siktet for terrordrap

Antatt tredje bombemann på Zevantem-flyplassen.

PÅGREPET: Ifølge Le Soir er Fayçal Cheffou den tredje flyplassbomberen. Han skal nå være pågrepet. Foto: Politiet
PÅGREPET: Ifølge Le Soir er Fayçal Cheffou den tredje flyplassbomberen. Han skal nå være pågrepet. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet/NTB): Ifølge den belgiske avisa Le Soir skal belgisk politi ha identifisert den tredje mannen som er avbildet på overvåkningsbildene på Zevantem-flyplassen tirsdag.

Han skal ha blitt pågrepet i Brussel torsdag og siktes nå for terrordrap og for å tilhøre en terrorgruppe, det melder blant annet Sky News.Ifølge nyhetsbyrået Associated Press utlyser også belgisk politi nå nye arrestordre på terrormistenkte etter Brussel-angrepene.

Den pågrepne er ifølge flere kilder Fayçal Cheffou. Politiet mener at han er den tredje bombemannen på Zevantem-flyplassen. Han skal ha båret på en kofferbombe som ikke ble detonert.

I politiets søkelys  Le Soir skrev fredag at en mann ved navn Fayçal C. var blant personene som ble pågrepet i Brussel torsdag.

Han skal ha vært i politiets søkelys i flere måneder, og kan ifølge avisas kilde være mannen som ble sett med hatt og hvit jakke på flyplassen.  Ifølge Reuters har andre belgiske medier oppgitt at mannen er frilansjournalist.

Politiet skal ifølge kringkasteren RTDF nå vente på DNA-analyser for å klargjøre om Cheffou er mannen på overvåkningsbildene fra flyplassen. Koffertbombe Han skal ha blitt identifisert av drosjesjåføren som kjørte tre menn og deres tunge kofferter til flyplassen før angrepet tirsdag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer