Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tatt og siktet for terrordrap

Antatt tredje bombemann på Zevantem-flyplassen.

PÅGREPET: Ifølge Le Soir er Fayçal Cheffou den tredje flyplassbomberen. Han skal nå være pågrepet. Foto: Politiet
PÅGREPET: Ifølge Le Soir er Fayçal Cheffou den tredje flyplassbomberen. Han skal nå være pågrepet. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/NTB): Ifølge den belgiske avisa Le Soir skal belgisk politi ha identifisert den tredje mannen som er avbildet på overvåkningsbildene på Zevantem-flyplassen tirsdag.

Han skal ha blitt pågrepet i Brussel torsdag og siktes nå for terrordrap og for å tilhøre en terrorgruppe, det melder blant annet Sky News.

Ifølge nyhetsbyrået Associated Press utlyser også belgisk politi nå nye arrestordre på terrormistenkte etter Brussel-angrepene.

Den pågrepne er ifølge flere kilder Fayçal Cheffou. Politiet mener at han er den tredje bombemannen på Zevantem-flyplassen. Han skal ha båret på en kofferbombe som ikke ble detonert.

I politiets søkelys  Le Soir skrev fredag at en mann ved navn Fayçal C. var blant personene som ble pågrepet i Brussel torsdag.

Han skal ha vært i politiets søkelys i flere måneder, og kan ifølge avisas kilde være mannen som ble sett med hatt og hvit jakke på flyplassen.  Ifølge Reuters har andre belgiske medier oppgitt at mannen er frilansjournalist.

Politiet skal ifølge kringkasteren RTDF nå vente på DNA-analyser for å klargjøre om Cheffou er mannen på overvåkningsbildene fra flyplassen.

Koffertbombe Han skal ha blitt identifisert av drosjesjåføren som kjørte tre menn og deres tunge kofferter til flyplassen før angrepet tirsdag.

Det antas at to av dem, navngitt som Ibrahim El Bakraoui og Najim Laachraoui, utløste hver sin koffertbombe i avgangshallen på Zaventem tirsdag morgen.

En bombe som ikke ble detonert på flyplassen, ble uskadeliggjort. Politiet etterlyste en mann med lys jakke og hatt som satte igjen en stor bag på flyplassen og stakk fra stedet. Det er denne mannen som nå er pågrepet og navngitt som Fayçal Cheffou, ifølge Le Soir.

Flere siktet I tillegg er Aboubakar A., siktet for deltakelse i en terrorgruppes aktiviteter, men det er uklart hva slags forbindelse han eventuelt har til terroren i Belgia tirsdag.

En tredje person ble lørdag dessuten siktet i Belgia for terror i tilknytning til et angrep som skal ha vært planlagt utført i Paris.

- I tilknytning til etterforskningen som førte til pågripelsen av Reda Kriket, så er Rabah N. blitt siktet for deltakelse i en terrorgruppe, heter det i uttalelsen fra belgisk påtalemyndighet lørdag.

Siden torsdag er totalt ni personer blitt pågrepet i Belgia og to i Tyskland. Aksjonene knyttes både til Brussel-bombene som kostet 31 menneskeliv, og terroraksjonen i Paris der 130 mennesker ble drept i november.

IS har tatt ansvar for angrepene, og tilsynelatende står det samme nettverket med utspring i Brussel bak begge terroraksjonene.

Dagbladet oppdaterer saken

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!