Stjal elsparkesykkel

Tatt på fersken av Tesla-kamera

En video ble avgjørende for å finne igjen mannen som skal ha stjålet en elsparkesykkel.

BUSTED: En elsparkesykkel-tyv i Kongsvinger ble arrestert etter å ha blitt avslørt av et Tesla-kamera! Video: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Først da jeg fikk summet meg skjønte jeg at sparkesykkelen var stjålet. Det er forkastelig at noen skal gjøre noe slikt.

Det sier moren til en 11 år gammel gutt på Kongsvinger, etter at sønnen hennes tidlig tirsdag morgen fikk frastjålet sparkesykkelen sin.

Det var Glåmdalen som først omtalte tyveriet.

- Jeg våknet ved 5-6-tida av at jeg hørte noen dunk fra trappa. Jeg trodde først at det var naboen som hadde stått opp tidlig, men da jeg kom ut så jeg at både sparkesykkelen og låsen var borte. Hjelmen lå igjen, hevder moren overfor Dagbladet.

Tror den skulle videreselges

Moren forklarer videre at hun tidligere har oppdaget personer som har rygget på bilen hennes ved hjelp av kameraet på Teslaen sin.

Vel framme på jobben, gikk hun derfor gjennom videoopptakene bilen hadde gjort gjennom natta.

Den viser en video av en mann som kommer kjørende på en elsparkesykkel, samtidig som han har det som skal være sønnens el- sparkesykkel under armen.

- Nå har ikke jeg grunnlag for å slå fast noe her, men han har nok stjålet den for å selge den videre. Han har jo ikke bruk for to stykker, sier hun.

- En årslønn

Ifølge barnemoren skal sparkesykkelen ha en verdi på 7990 kroner. Hun hevder at dette er penger gutten hennes har spart opp selv.

- Det er en årslønn i lommepenger. Når han fikk beskjeden om at den var stjålet ble han sjokkert, men han er ved godt mot nå.

Hun forteller deretter at elsparkesykkelen ga ham mye mer frihet, og at det gjorde at han kom seg enklere rundt.

- Den friheten har han ikke lenger.

Tatt

Politiet fikk tilsendt videoen av moren. Det førte til at politiet kunne pågripe en mann i 50-åra.

Vedkommende skal være en kjenning av politiet.

- Bakgrunnen for pågripelsen er blant annet identifisering ut fra videoen. Dermed hadde vi et konkret holdepunkt å gå etter, forklarer politiadvokat Christine Lundstein til Glåmdalen fredag.

Hun forklarer deretter at mannen er siktet for et tyveri av en annen sparkesykkel i august.

El-sparkesykkelen til 11-åringen er fortsatt ikke funnet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer