Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tatt på fersken under millionsvindel

Mannen gikk i formiddag inn på DnBs filial på Aker Brygge for å lure til seg èn million kroner. Det gikk dårlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Banken fattet mistanke til mannen i starten av 40-årene og varslet raskt politiet. De var på pletten før svindleren fikk stukket av.

- Vår patrulje pågrep ham på stedet uten dramatikk, sier fungerende politiavdelingssjef Børre Walderhaug ved bedrageriavsnittet til Oslo-politiet.

Han vil foreløpig ikke fortelle hvordan mannen forsøkte å tilsnike seg millionbeløpet i 11.30-tida i formiddag.

- Han sitter i avhør nå, og vi ønsker ikke å utdype hvordan svindelforsøket ble utført, sier Walderhaug til Dagbladet.no.

Den norske Bank er glad for at rutinene deres fungerte.

- Det gledelige er at våre kontrollrutiner er så gode at forsøket ble avslørt der og da. Ved uregelmessigheter har personalet klare retningslinjer, og her har alt gått etter boka. Banken er veldig fornøyd over at vi har rutiner som avslører slike bedrageriforsøk, sier informasjonssjef Tore Dyrdahl i DnB til NTB.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling