Mette Frederiksen

Tatt på fersken uten munnbind

Danmarks statsminister legger seg flat etter å ha blitt filmet uten munnbind på luksusbutikk i København.

GLEMTE MUNNBIND: Da Danmarks statsminister Mette Frederiksen var ute og handlet fredag, ble hun fanget på video uten munnbind. Foto: Philip Davali / Ritzau Scanpix / AFP / NTB
GLEMTE MUNNBIND: Da Danmarks statsminister Mette Frederiksen var ute og handlet fredag, ble hun fanget på video uten munnbind. Foto: Philip Davali / Ritzau Scanpix / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I Danmark ble det mandag igjen innført munnbindkrav på butikker og offentlig transport, etter stigende coronasmitte i samtlige regioner.

Reglene ble foreslått av regjeringen onsdag forrige uke.

Likevel ble danmarks statsminister Mette Frederiksen fredag fersket i å ikke bruke munnbind, altså fem dager etter at de nye restriksjonene trådte i kraft.

Statsministeren ble fanget på video da hun var på klesbutikken Thi Thao, som ifølge danske B.T. selger luksusmote.

Videoen ble publisert av den danske avisa Ekstra Bladet lørdag morgen. Opptaket skal ifølge avisa være gjort i 15-tida fredag.

Legger seg flat

Kort tid etter la Frederiksen seg flat i et innlegg på Facebook.

- Det var ganske enkelt en forglemmelse etter at de nye reglene ble innført, skriver statsministeren.

- Jeg vet godt at dette kan skje alle, men helst ikke meg. Jeg beklager selvfølgelig, og vil enda en gang takke dere alle for det vi sammen gjør for å holde smitten nede, skriver hun videre.

Risikerer bot

Ved å ikke bruke munnbind, for eksempel i en butikk, kan man Ifølge de danske påtalemyndigheten risikerer en bot på 2 500 danske kroner.

Det er i første omgang butikkenes ansvar å håndheve dette. Ekstra Bladet har vært i kontakt med den aktuelle butikken, som ikke ønsker å uttale seg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer