Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tatt på fersken

Russisk tråler meldte ikke fra om omlasting.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den russiske tråleren «Novoazovsk» kom i formiddag til havn i Tromsø etter at skipet ble tatt i arrest av Kystvakten i går.

Skipet hadde omlastet fangst om bord, men denne fangsten var ikke rapportert på forskriftsmessig måte. Skipet ble stanset av mannskaper på kystvakskipet Harstad i norsk økonomisk sone.

- De meldte ikke fra om omlastingen på forskriftsmessig måte. Vi har nå hentet dokumenter fra Kystvakta og kapteien på tråleren sitte i avhør hos politiet, sier jourhavende betjent i Tromsø politiet, Åse Larsen, til Dagbladet.no.

Fryktet flukt

Ifølge en pressemelding fra kystvakten var kapteinen om bord på «Novoazovsk» lite samarbeidsvillig etter at han fikk beskjed om at tråleren ville bli eksortert til havn i Tromsø.

Kystvakten besluttet derfor å slepe tråleren til land, slik at tråleren ikke kunne stikke av.

Politiet i Tromsø startet i formiddag med å gå gjennom lasten på tråleren og kan foreløpig ikke kommentere saken.

SLEPT I HAVN: Kystvakten tok ingen sjanser og slepte tråleren mot Tromsø.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling