Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tatt på grensa med 111 kilo levende snegler

Slimete smuglergods skulle leveres i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fredag formiddag stoppet tollvesenet en norskregistrert personbil med to personer på vei fra Sverige på riksvei 22. Pakket i plastposer på is i store esker i bilen fant tollerne hundrevis av små, slimete krabater.

- De to mennene i bilen var begge 50 år gamle. De sa de skulle levere sneglene til en tredje person med vietnamesisk bakgrunn i Oslo, sier Wenche Fredriksen, sjef for Tollregion Øst-Norge til Dagbladet.no.

Hun antar imidlertid at sneglene var til matbruk, men vet ikke om det var en restaurant eller utsalgssted som var tiltenkt varene.

- De hadde en vekt og mindre poser i bilen til å pakke sneglene i, men det er vanskelig å spekulere i hvor de skulle, sier Fredriksen.

De levende men nedkjølede sneglene ble veid til 111,5 kilo. I tillegg hadde mennene med seg 38,5 kilo sild, som riktignok var veldig døde og pakket som halvfabrikat. Ifølge NRK Østfold hevdet smuglerne at både snegler og fisk skulle til et familiemedlem.

Samtidig som innførsel av store matpartier og levende dyr krever en rekke tillatelser, er det uansett ikke tillatt å bruke den ubemannede grenseovergangen på riksvei 22 om man har noe som skal deklareres.

- Sneglene er beslaglagt, og mennene vil få bøter når politiet er ferdig med saken, opplyser Fredriksen, som bekrefter at beslaget var svært uvanlig.

- Når det gjelder matvarer beslaglegger vi stort sett kjøttvarer som er klare til bruk. Av levende ting oppdager vi jo både slanger og andre krypdyr, noe som er litt ubehagelig å komme over, sier tollsjefen.