Tatt på Mallorca etter to år på flukt

En tidligere stortingspolitiker ble onsdag pågrepet av spansk politi med to av sine barn på 13 og 16 år på Mallorca.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kvinnen i 40-årene har vært etterlyst i nærmere to år for bortføring av barna.

Politi, barnevern, familie og venner har i nesten to år vært på jakt etter kvinnen fra Østlandet, som rømte med sine to eldste barn etter at hun mistet omsorgen for dem i 2002.

Spanske myndigheter nekter foreløpig å utlevere kvinnen til Norge:

-  Vi kan bekrefte at en kvinne med to barn er arrestert i Spania, men vi har ikke fått medhold i utleveringen. Vi tror det skyldes oversendelsen av dokumenter fra den norske ambassaden til spanske myndigheter, sier politiadvokaten ved det aktuelle politidistriktet på Østlandet til Dagbladet.

Den tidligere topp-politikeren ble varetektsfengslet på den spanske øya onsdag, etter begjæring fra norsk politi. Kvinnen er siktet for bortføring av en gutt på 16 år og ei jente på 13 år.

Stakk av

Barna var plassert hos en fosterfamilie, men kvinnen stakk av med barna under et besøk uten tilsyn. Hun er siktet etter straffelovens paragraf 216, som har en strafferamme på tre års fengsel.

Etter det Dagbladet erfarer, trodde politiet lenge at hun var i Øst-Europa, hvor hennes yngste barn sannsynligvis bor sammen med sin far.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.