Tatt på rykende fersken

Nesten annenhver helg gikk brannalarmen på diskoteket Esmeralda i Tønsberg. Til slutt fikk eieren nok og monterte overvåkingskamera.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På filmen vises en ung mann som går ned trappa, snur seg rolig mot den manuelle alarmknappen - og trykker på den. Like nonchalant som om han skulle ha trykket på en ringeklokke.

Nå kan spøken koste ham tre måneder i fengsel. Episoden er anmeldt til politiet, som ser alvorlig på det hele.

Fem ganger

Det var etter at Esmeralda åpnet diskotek i annen etasje at de falske alarmene har gått jevnt og trutt omtrent annenhver helg.

For en måned siden skjedde det to ganger på ei helg. Det var da eier Svennik Petterson fikk nok, og satte først nye lokk på alle de manuelle brannvarslerne.

Helga etter gikk alarmen fem ganger. Da fikk Petterson virkelig nok.

- Overvåkingskameraer ble satt opp ved hver av de manuelle varslerne. Vi behøvde ikke å vente lenge, sier Petterson til Tønsbergs Blad.

Blaserte

Brannvesenet i Tønsberg, som har vært oppgitt over de stadige falske utrykningene, er også lettet.

- Publikum blir blaserte. Når noen har ropt ulv nok ganger, reagerer ikke folk lenger. De første sekundene i en virkelig brannsituasjon er kritiske, og man ser tydelig på opptaket at mange ikke reagerer i det hele tatt. På lang sikt settes menneskeliv i fare, sier overingeniør Bjørn Ove Andersen ved Tønsberg Brannvesen til avisa.

Ber om ubetinget

- Dette er absolutt alvorlig. Loven sier at hvis man blir dømt i en slik sak, risikerer man bøter eller ubetinget fengsel i inntil tre måneder. Vanligvis ber vi om det siste, sier politiadvokat Olaf Kløvstad ved Tønsberg politidistrikt.