Tatt på senga av BA-HR

Et godt forberedt innlegg fra advokatfirmaet BA-HR førte i går til at Advokatforeningen også valgte å innklage advokat Thor-Erik Johansen for disiplinærutvalget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hovedstyret i Advokatforeningen møttes i går for å diskutere BA-HRs redegjørelse i forbindelse med firmaets rolle i «Tønne-saken». Styret vedtok å be disiplinærutvalget vurdere om advokat Øyvind Eriksen har brutt god advokatskikk da han i en faktura til Aker RGI skjulte et honorar på 1,5 mill. kr til avdøde Tore Tønne. Det er såpass spesielt at det bare skal ha skjedd en gang tidligere.

Målløs

Mer overraskende var det at styret også vedtok å klage advokat Thor-Erik Johansen inn til disiplinærutvalget. Dette gjorde Advokatforeningen uten saksforberedelse og etter at BA-HRs styreleder Rolf Johan Ringdal og daglig leder Bjørn Gabriel Reed hadde holdt et lengre innlegg der de konkluderte med at Johansen i sin rolle som tidligere advokat for den nå avskjedigede Kari Breirem hadde brutt reglene for taushetsplikt ved å overlevere taushetsbelagt informasjon fra BA-HR til Økokrim. Johansen lå med vond rygg på en sofa i hytta på Hvaler da Advokatforeningens sekretær ringte ved 14-tida i går for å informere om at han nå ville bli innklaget. - Jeg ble målløs. For meg er det ufattelig at foreningen gjør dette uten å be meg om en redegjørelse på forhånd, sier Johansen til Dagbladet. - Dette er en klar forskjellsbehandling, sier Kari Breirems advokat, Harald Stabell som tok over som Breirems advokat tidligere denne uka. Han vil i dag be disiplinærutvalget om at de utsetter saken mot Johansen til etter at avskjedigelsessaken mellom Breirem og BA-HR er avgjort i arbeidsretten.

Samme hensyn

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer