«Tatt på senga» av fly fra London

Et British Airways-fly har landet i Stockholm tross flyforbud.

BRØT FORBUD: Et fly fra London til Stockholm landet på Arlanda andre juledag til tross for flyforbudet som er innført i jula. Video: NTB/Flighradar Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Se mer
påvist smittet 60 300 +372
innlagt 131 +6
døde 544 +1
påvist smittet 97 500 000+630.0K
døde 2 090 000 +14.7K
Se mer

Sverige har innført forbud mot at passasjerfly fra Storbritannia kan få lande. Likevel landet et fly fra Storbritannia på Arlanda utenfor Stockholm rundt 10.30 andre juledag. Om bord var 29 svenske statsborgere og fire finner, ifølge Aftonbladet.

- Vi forstår ikke hvordan dette kunne skje, sier Patrik Engström, sjef for det svenske grensepolitiet, til avisa.

Til Svenska Dagbladet sier Engstöm at de ble veldig overrasket.

British Airways har ikke besvart Aftonbladets hendendelser.

Misforståelse

- Vi ble tatt på senga da vi så at det var passasjerer om bord. Hvordan det kan ha seg, må Transportstyrelsen finne ut, sier han.

Transportstyrelsen mener det må ha vært en misforståelse.

- Det virker som noe har blitt misforstått. Det her er i strid med flyforbudet, som er absolutt. Det skal ikke forekomme persontrafikk i lufta mellom landene nå, sier pressesjef Mikael Andersson i Trondsporstyrelsen til Aftonbladet.

Får komme hjem

Svenske statsborgere får lov å komme hjem fra Storbritannia, men ikke via fly, er regelen.

– Man må ha misforstått våre instruksjoner. Svenske statsborgere får reise inn i Sverige, men ikke via fly fra Storbritannia. Da gjelder andre transportmuligheter, eller man må fly via andre land, sier Andersson.

Smittsomt virus

Årsaken til det svenske forbudet mot flyvninger fra Storbritannia er at det er oppdaget en ny variant av coronaviruset som er mye mer smittsom enn de tidligere versjonene.

Norge har et liknende forbud mot flyvninger mellom fra Storbritannia.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer