VALGFLESKER TIL: Storbritannias statsminister David cameron kjemper febrilsk for å få beholde regjeringsmakta. Her tar han selfie med ei jente i Alnwick, nordøst i England. Foto:  AFP/PETER MACDIARMID/NTB Scanpix
VALGFLESKER TIL: Storbritannias statsminister David cameron kjemper febrilsk for å få beholde regjeringsmakta. Her tar han selfie med ei jente i Alnwick, nordøst i England. Foto: AFP/PETER MACDIARMID/NTB ScanpixVis mer

Tatt på senga i valgkampen: Cameron klarte ikke svare på spørsmål fra skolejente (10)

Ble svar skyldig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er ikke ofte Storbritannias statsminister David Cameron har latt seg målbinde i den pågående valgkampen, da han har for vane å parere spørsmål med sine glatte, forutsigbare og kjedelige svar, skriver den britiske avisa The Independent.

Og trolig regnet Cameron med at det ville bli grei skuring, da han nylig møtte en skoleklasse i Bolton i regi av BBC-showet Newsround.

Det endte likevel med at statsministeren ble stilt det vanskeligste spørsmålet hittil i valgkampen, noe Cameron også innrømmer selv.

Klarte ikke svare - Hvis du kunne velge en politiker bortsett fra deg selv til å vinne, hvem skulle det være og hvorfor? spurte ti år gamle Reema fra Salford.

Om ikke David Cameron ble stående fullstendig målløs, var det i hvert fall tydelig at han ikke helt visste hva han skulle svare, og at han lette febrilsk etter de riktige ordene.

- Wow. Hvis jeg kunne velge en politiker? Må de være levende eller kan de være døde? startet statsministeren før han fortsatte:

- Hvis jeg tenkte en annen skulle vinne valget, så ville jeg ikke ha stått her selv, så jeg kan faktisk ikke svare på spørsmålet om hvem jeg ellers ville se vinne. Det er mange kandidater rundt om i landet som jeg betrakter med entusiasme. Jeg er likevel redd det blir for vanskelig å si at jeg ville ønske at en annen en meg vant. Ellers ville jeg ikke ha vært her. Jeg har virkelig lyst til å vinne, svarte Cameron på skolejentas spørsmål.

- Topp spørsmål Til tross for at han ble svar skyldig, ga han Reema karakteren «A» for spørsmålet.

- Topp spørsmål. Det er det beste jeg er blitt stilt i løpet av hele valgkampen.

Valgdagen i Storbritannia er 7. mai, og det begynner virkelig å dra seg til i det som kan bli ett av tidenes mest spennende valg.

Labour leder nå med 1 prosentpoeng over De konservative på en ny måling, skriver NTB.

Ed Milibands Labour får 34 prosents oppslutning, mens statsminister David Camerons konservative parti får 33 prosent, viser meningsmålingen som er gjennomført av YouGov for avisa The Sun.

Støtten til UKIP er på 13 prosent, mens Camerons koalisjonspartner Liberaldemokratene får 8 prosent, ifølge målingen. De grønne får 6 prosents oppslutning.

Seig kamp Forrige måling, som var utført av YouGov for The Sunday Times søndag, viste 34 prosents oppslutning hver til Labour og De konservative.

Mye tyder på at det blir en seig kamp mellom de to største partiene foran det som omtales som det mest spennende valget siden 1970-tallet.

Verken Camerons konservative parti eller Milibands Labour ligger an til å få nok stemmer til å danne regjering alene i valget 7. mai.

Britene må dermed belage seg på en ny koalisjonsregjering, og valget neste måned spås å kunne bli det mest uforutsigbare på mange tiår, skriver NTB.