Tatt på senga

Politiet i Oslo har funnet hele ransutbyttet etter søndagens sjokkran på Majorstua. Ranspengene - trolig et millionbeløp - ble funnet i en leilighet på Ullern, der to av de siktede i saken ble pågrepet søndag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle de tre som nå er siktet i saken, holder tett og nekter å snakke med politiet.

Den ene er siktet for grovt ran, de to andre for grovt heleri. Politiet føler allerede at de har et bra bevismateriale mot de tre. 29-åringen som er siktet for ranet, ble pågrepet i nærheten av bilen som en rekke vitner sier ble brukt under ranet.

De to mennene på 24 og 28 år som er siktet for grovt heleri, ble tatt med ransutbyttet i en leilighet på Ullern. Ingen av dem eide leiligheten, og politiet mener de brukte den som skjulested. Under ransaking fant politiet hele ransutbyttet i leiligheten. Etter det Dagbladet erfarer, skal det også være gjort våpenbeslag hos de to.

Oslo-politiet bekrefter overfor Dagbladet at de tre nå vil bli sjekket opp mot flere liknende pengetransportran som er uoppklarte. Framgangsmåten, bruk av våpen og fluktbil likner på flere andre pengetransportran.

- Dette er kjente skikkelser i Oslos underverden, sier en politikilde til Dagbladet.

29-åringen som er siktet for selve ranet, er identisk med mannen som ble pågrepet i Bærum kort tid etter ranet. Politiet mener han var sjåfør på ransbilen.

29-åringen skal ha vært påvirket av amfetamin. Han nekter straffskyld for ranet, men samtykket i å bli fengslet i fire uker. Det samme gjorde de to mennene på 24 og 28 år som er siktet for grovt heleri av ransutbyttet.

PEILET SEG INN: Skjulte radiosendere i pengekofferten ledet politiet fram til ranerne som gjemte seg i leiligheten på Ullern i Oslo.