Tatt på sykkel

Mannen som ble beleiret av politiet, klarte å stikke av fra huset mens politiet har overvåket huset. Men etter en time på flukt ble han tatt klokka 21.09 i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som ble beleiret av politiet i Haugesund i hele ettermiddag, klarte å stikke av fra politiet mens beleiringen pågikk. Politiet aner ikke hvordan det skjedde.

- Vi har gjennomsøkt huset. Mannen har forsvunnet før vi gikk inn i det, sa politijurist Thor Arne Reitan til Dagbladet.no. ved 20-tiden.

Reitan medgir at mannen sannsynligvis har kommet seg unna mens politet har beleiret huset. Politiet tok seg inn i huset rett etter klokka 20.

- Vi har grunn til å tro at han har vært der og sneket seg bor uten at vi har oppdaget det, sa han.

- Hvordan har han klart det?

- Jeg vet rett og slett ikke. Vi har hatt styrket og forsterket vakthold rundt huset.

Men den ettersøkte mannen kom ikke langt: Litt over klokka 21 ble han gjenkjent av sivile spanere da han syklet i nærheten av Haugesund sentrum. Spanerne pågrep mannen uten dramatikk.

Forskanset seg

Aksjonen ble satt i gang i forbindelse med en pågripelse. Mannen forskanset seg i eget hus sammen med fire personer. Tre av disse kom ut av huset. I 17-tiden kom de to første.

Så kom også mannens bror ut av huset. Han kom ut med hendene over hodet og ble ransaket av politiet. Fremdeles befant en kvinne seg i huset sammen med mannen.

- Det ser ut til å være en venninnne av mistenkte, sa Reitan, som understreket at politiet ikke så på dramaet som en gisselsituasjon.

Advokat Trygve Staff har tidligere vært mannens advokat. Den mistenkte mannen kontaktet selv Staff, som nå er kommet til Haugesund. I fjor ble Staffs far Tor Erling Staff tilkalt til gisseltakeren som holdt barnehagebarn og ansatte fanget på Hjelmeland.

Mistenkt for ran

Politiet mistenker mannen som ble omringet i Haugesund, for å ha begått et bevæpnet ran på Sørhaug lørdag morgen. To maskerte menn gikk inn i huset til et ungt par og truet til seg eiendeler med pistol og kniv. Ranerne tok med seg mobiltelefon, DVD-filmer og penger i løpet av det brutale overfallet. Politiet tror at mannen som forskanset seg, er identisk med en av ranerne.

Politiet vet foreløpig ikke hvor den andre raneren befinner seg.

For noen år siden skal mannen ha blitt skutt i magen av politiet under en aksjon i samme hus. Politiet gikk da til aksjon for å arrestere en annen person, men traff i stedet en ung mann under en skuddveksling. Politiet vil ikke bekrefte at mannen som forskanset seg, er den samme som ble truffet i aksjonen for flere år siden.

Til Dagbladet sa den skadde mannen den gangen at politiskuddet ødela livet hans.

- Jeg er ikke voldelig og bruker ikke skytevåpen, sa han.

BEVÆPNET AKSJON: Mannen som ble beleiret i Haugesund, har stukket av fra politiet mens han ble beleiret.