FORSVARER ØYGARD: Mette Yvonne Larsen sier Rune Øygard skjønner at meldingene var uakseptable, men at han ikke hadde seksuelle hensikter. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
FORSVARER ØYGARD: Mette Yvonne Larsen sier Rune Øygard skjønner at meldingene var uakseptable, men at han ikke hadde seksuelle hensikter. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

- Tatt ut av sammenheng

Forsvarer Mette Yvonne Larsen om de nye SMS-bevisene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HAMAR (Dagbladet): Aktor, statsadvokat Thorbjørn Klundseter, konfronterte Rune Øygard med nye SMS-bevis i Eidsivating lagmannsrett i dag.

Denne tekstmeldingen sendte Øygard til fornærmede den 31. oktober 2009 klokka 09.21:

«Tenkjer så mykjy på deg, [navnet på jenta]. Prøver å finne ut kva som gjer at eg har vorte så glad i deg. Kva det er med deg som kvinne, som menneskje som fasinerer meg så sterkt, som utløyser sakn og forelskelse. Det er noko med heile deg. Skjønnheita di, smilet ditt, blikket ditt, tilliten din, engasjementet ditt, den spørjande og interesserte jenta, omsorgen din. kunne nevnt mykje meir. Eg har i alle fall vorte meir enn glad i deg. Litt skummelt fordi du berre er 14 år gammal, flott fordi eg er mann. Håpar du får ein kjempedag. Og at hjartet ditt slår eit ekstra slag for oss i dag. »

Melding fra Øygard til jenta sendt 22. september 2010, klokka 22.46:

«Du sa du ville sende over medinger som (navn) har skrevet, og det eneste du har sendt er et puppebilde. Er det han som har tatt det :)»

Øygard innrømmer å ha skrevet meldingene, men mener det ikke beviser overgrep, som han er tiltalt for.

- Øygard skjønner at det er en uakseptabel og uheldig måte å kommunisere på, men han mener tekstmeldingene er tatt ut av sammenheng, sier Larsen til Dagbladet.

Forsvarerteamet forsøker å finne meldinger som passer i det enorme materialet som kom fra Kripos bare dager før ankesaken startet.

- Vi må forsøke å finne de meldingene som korresponderer slik at man kan få et inntrykk om hva som er sagt i forkant her, sier hun.

- Han sier han ikke kunne skjønne at han var så lite kritisk, at han ikke satt grenser, sier Larsen.

Hun sier han ikke mener SMSene handler om kjærlighet.

- Det er langt fra ord til handling, sier hun.