Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tatt utenfor serbernes område

NATO har utvidet sine angrepsmål etter at tre amerikanske soldater som ble tatt til fange i går, ble vist fram på serbisk tv i formiddag. NATO hevder de ble tatt til fange utenfor Jugoslavia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Serbisk tv viste i formiddag bilder av de tre amerikanske soldatene som forsvant da de patruljerte i Makedonia langs grensa til Kosovo, melder CNN.

De savnede soldatene tilhørte en større styrke som patruljerer i området rundt den makedonske byen Kumanovo. Soldatene bestemte seg for å dele seg inn i grupper og spre seg. Ved 14.40-tida i går sendte de tre soldatene radiomeldinger om at de var omringet, og at de ble beskutt. Kort tid etter mistet de radiokontakten, og de tre er ikke blitt sett før i formiddag.

Advarer

NATO avviser at de tre soldatene befant seg på serbisk territorium, slik det ble hevdet på serbisk tv i formiddag.

Serbiske militære hevder at de befant seg på serbisk territorium og at de motsatte seg arrest. NATO-talsmann Jamie Shea sa at de tre deltar i en fredsbevarende styrke i Makedonia, og har slik sett ingenting med NATOs aksjon mot Jugoslavia å gjøre.

Det ble satt igang en omfattende redningsaksjon for de tre savnede soldatene. Helikoptre og bakkestyrker finkjemmet området for å finne de savnede, men leteaksjonen skal nå være avblåst.

Tv-bildene avslørte at en av soldatene hadde synlige sår i ansiktet. De holdes trolig fanget i Pristina, melder CNN.

NATO har nå utvidet angrepene på Jugoslavia og advarer at det vil ikke finnes noe «fristed» for serbiske styrker.

VIST FRAM: De tre soldatene var ute på rekognosering da de ble tatt til fange. De var tydelig medtatt da de ble vist fram i formiddag.