Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tatt ved brennende uthus rett ved veikrysset der et lik ble funnet

Mann i slutten av 20-åra siktet for drap - nekter all skyld.

PÅ BRANNSTED: Den siktede Holmestrand-mannen i slutten av 20-åra befant seg ved en uthusbrann kort vei fra stedet der den drepte ble funnet. Etter en sjekk på sykehuset ble han brakt til politihuset og etter hvert siktet for forsettlig drap. Foto: STENER KALBERG
PÅ BRANNSTED: Den siktede Holmestrand-mannen i slutten av 20-åra befant seg ved en uthusbrann kort vei fra stedet der den drepte ble funnet. Etter en sjekk på sykehuset ble han brakt til politihuset og etter hvert siktet for forsettlig drap. Foto: STENER KALBERG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HOLMESTRAND/OSLO (Dagbladet): Mannen som i går ble siktet for drap etter at et lik ble funnet ved et veikryss i Holmestrand, nekter all skyld, opplyser hans advokat Jon Anders Hasle.

- Han er klar på at han ikke har noen som helst befatning med dødsfallet, sier Hasle til Dagbladet.

Ille tilredt Det var i 05.45-tida den døde mannen ble funnet, kort vei fra en uthusbrann i bydelen Klevibrottet sør for sentrum. Liket var ille tilredt, med tydelige ytre skader.

Den nå siktede Holmestrand-mannen i slutten av 20-åra befant seg samtidig ved uthusbrannen et par steinkast unna. Han hadde ytre småskader samt pustevansker og ble fraktet til sykehus, før han ble tatt med til politihuset. På ettermiddagen ble han siktet for forsettlig drap.

- Vi mener siktede har utøvd vold som har forårsaket offerets død, sier Jan Helge Palm, politiadvokat ved Vestfold politidistrikt, til Dagbladet.

Palm understreker at det er for tidlig å si noe om dødsårsaken.

- Vi avventer foreløpig obduksjonsrapport fra Rettsmedisinsk institutt. Den er ventet over helga, sier han.

Politiet vet ikke hvem drapsofferet er, bortsett fra at de antar han er norsk statsborger. Ifølge Dagbladets opplysninger tyder mye på at den avdøde har jobbet i transportbransjen.

Mangler motiv Foreløpig mangler etterforskerne motiv for drapet. Politiadvokat Palm opplyser at arbeidet med saken holder fram, med vitneavhør og kriminaltekniske undersøkelser; blant annet gjennomsøkte politiet i går siktedes leilighet i nærheten av åstedet, og gjennomførte utspørring av beboere på Kleivbrottet.

Siktede sitter nå på politihuset i Tønsberg, og ble i går kveld avhørt. Han har tidligere dommer på seg og tilhører Vestfold-byens narkotikamiljø.

LÅ VED VEIKRYSS: Den døde mannen (i bakgrunnen) lå med store skader i et veikryss noen hundre meter utenfor Holmestrand sentrum. Foto: STENER KALBERG
LÅ VED VEIKRYSS: Den døde mannen (i bakgrunnen) lå med store skader i et veikryss noen hundre meter utenfor Holmestrand sentrum. Foto: STENER KALBERG Vis mer

- Vi vet ikke om tilhørigheten til dette miljøet har spilt noen rolle for drapet, sier Palm.

En Holmestrand-mann som har hatt et næringsmessig forhold til den drapssiktede, sier til Dagbladet at han aldri har hatt problemer med ham.

- Brukte for lang tid Forsvarer Hasle er sterkt kritisk til at politiet brukte lang tid på å utferdige siktelsen mot hans klient; først seint i går ettermiddag var ordlyden fakset over fra politidistriktet.

- I en så alvorlig sak må politiet sørge for å sette av nok ressurser, sier Hasle mildt irritert til Dagbladet.

Politiadvokat Palm forklarer forsinkelsen med at den tekniske etterforskningen fremdeles pågår, og at en del detaljer, bl.a. ved åstedet, fremdeles er uklare.

- Nå trenger vi fred og ro til etterforskningen, sier han.

TIL OBDUKSJON: Avdøde ble i går ettermiddag fraktet til Rettsmedisinsk institutt i Oslo for obduksjon. Foto: PER FLÅTHE / DAGBLADET
TIL OBDUKSJON: Avdøde ble i går ettermiddag fraktet til Rettsmedisinsk institutt i Oslo for obduksjon. Foto: PER FLÅTHE / DAGBLADET Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media