Taube-flørt i vannkanten

BODØ (Dagbladet): Langs ei kritthvit Nordlands-strand rusler Elisabeth Andreassen og nynner på Evert Taube-melodier, sanger hun har kjent siden hun var en neve stor. På idylliske Mjelle utenfor Bodø legges siste hånd på Bettans nye Taube-plate.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Bodøs egen visesanger - Terje Nilssen - har laget sin hyllest til denne vakre pletten på jorda, halvannen mil fra Bodø sentrum. Men Evert Taube (1890- 1976) skildret ofte sorgløse sjømenn i eksotiske havner og farvann - hva i all verden er forbindelsen til Nord-Norge?

- Ikke mye, ved første øyekast. Vi trengte en vakker bakgrunn til platecoveret mitt og en kort fjernsynsreklame. Da er det jo like greit å bruke noe av det flotteste Norge kan framvise, sier Andreassen (39) til Dagbladet.

- Pene kulisser til markedsføring, altså?

- Jeg synes faktisk det er helt OK å vise svenskene og danskene - de skal forhåpentligvis også kjøpe plata - at dette er en helnorsk produksjon. Når det er sagt, tror jeg Taube ville elsket dramatikken og skjønnheten her oppe. Det er bare så ubeskrivelig nydelig, sier Bettan, der hun flagrer foran kamera i en hvit sommerkjole.

- For noen år siden så jeg filmen "Telegrafisten". Siden har ikke dette lanskapet sluppet tak i meg, forteller hun.

Gjeld til Taube

Den folkekjære artisten har gitt seg i kast med 13 Taube-tolkninger, inkludert klassikere som "Flickan i Havanna", "Så länge skutan kan gå", "Pepita dansar" og "Stockholmsmelodi".

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer