Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tauet inn: Her skal begge ulykkesbussene undersøkes

- Det vil ta flere dager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Begge bussulykkene som til sammen krevde tre menneskeliv i helga, er nå tauet inn til Vegvesenets trafikkstasjonen på Risløkka i Oslo.

Begge bussene, den ene på vei mot Lillestrøm og den andre mot Snarøya, har store, synlige skader. Side om side skal de nå undersøkes.

- Vi har nettopp begynt arbeidet her, så begge bussene vil bli stående i hvert fall et par dager, sier trafikketterforsker Audun Storvik til Dagbladet.

- Fryktelig Han ønsker ikke å uttale seg om hva politiet tror kan ha forårsaket de to ulykkene, som fant sted på Rommen og på Carl Berner.

Rutebussen som natt til søndag veltet og rullet tjue meter ned en skrent, er totalødelagt.

Langs deler av Trondheimsveien på Carl Berner, er det synlige skader på både lysstolper, gjerder og bakken der bussen til slutt stoppet. Bussen skal ha kommet over i motsatt kjørefelt, før det raste gjennom et juletreutsalg, ned en skrent og rett i en murvegg.

SKEIV: Bussen som var på vei fra Oslo til Lillestrøm, ble i dag tauet inn for videre etterforskning. Bussen er ødelagt både på utsiden og innsiden. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SKEIV: Bussen som var på vei fra Oslo til Lillestrøm, ble i dag tauet inn for videre etterforskning. Bussen er ødelagt både på utsiden og innsiden. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Det er fryktelig. Da jeg kom på jobb i dag tidlig, ble jeg møtt av ødelagte juletrær. De ligger strødd rundt, sier en av de ansatte ved juletreutsalget.

Han ønsker ikke navn eller bilde i avisa.

- Kaotisk Juletreutsalget hadde stengt en drøy time før bussulykka, der en fotgjenger omkom. Det er fortsatt uklart hvordan ulykka oppstod.

- Det vi har mistet er bare materielt - det verste er at noen er død, sier juletreselgeren.

Blant øyevitnene som så dødsulykken ved Carl Berner, var Anette Knudsen. Hun sa like etter hendelsen at hun måtte løpe for livet.

Passasjer Bjørn Rogne (55) overlevde den dramatiske bussvelten på vei mot Lillestrøm, og hjalp flere andre med å komme seg ut av bussvraket, skriver rb.no.

TAUET INN: Det var den røde bussen som søndag kveld kjørte over i feil kjørefelt på Carl Berner. En person mistet livet. Ombord i bussen var kun sjåføren. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TAUET INN: Det var den røde bussen som søndag kveld kjørte over i feil kjørefelt på Carl Berner. En person mistet livet. Ombord i bussen var kun sjåføren. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

55-åringen og kona var begge passasjerer på lokalrute 321 fra Oslo til Lillestrøm natt til søndag, da bussen plutselig veltet utfor en skråning langs riksvei 4 på Rommen i Oslo.

- Det var veldig kaotisk da bussen rullet rundt nedover skråningen. Folk ble kastet rundt inne i bussen. Vi oppfattet ikke at det skjedde noe spesielt før vi så at bussen plutselig sto delvis oppe på muren.

- Samtidig hørte vi et smell, og deretter rullet bussen utfor kanten. Vi hadde ikke på oss sikkerhetsbelte og ble kastet ut av setene, forteller Bjørn Rogne fra Skjetten til Romerikes Blad.

Sjåføren i bussen under dødsferden
Ombord i den røde bussen, som til slutt stoppet på en parkeringsplass på Carl Berner, satt sjåføren. Han hadde nettopp sluppet alle passasjerene av bussen, etter å ha skrevet en skademelding etter å ha kollidert med en personbil.

Sjåføren satt i førersetet under hele dødsferden.

Etter at sjåføren hadde tømt bussen for passasjerer, satte hun seg inn i bussen igjen for å flytte den fra trikkeskinnene.

SIDE OM SIDE: Begge bussene står nå ved siden av hverandre, inne på trafikkstasjonen på Risløkka. Her skal de stå i flere dager, mens teknikerne prøver å fastslå ulykkesårsakene. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SIDE OM SIDE: Begge bussene står nå ved siden av hverandre, inne på trafikkstasjonen på Risløkka. Her skal de stå i flere dager, mens teknikerne prøver å fastslå ulykkesårsakene. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Da begynte bussen å rulle nedover mot Carl Berners plass.