Tauet løsnet - falt i døden

Eventyreren og finansmannen Arne Næss jr. (66) døde i går i en klatreulykke i Sør-Afrika. Næss falt over 25 meter etter at sikringen i fjellveggen trolig røk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

FRANSCHHOEK/OSLO (Dagbladet): Disse dramatiske bildene fra redningsaksjonen ble tatt av det sørafrikanske redningsmannskapet ved 13-tida i går norsk tid. Den erfarne fjellklatreren var på vei ned fra fjellet da klatreutstyret trolig sviktet.

Næss jr. var død da redningsteamet fra Wilderness Search and Rescue kom fram til ulykkesstedet ved foten av fjellet Groot Drakenstein/Hutchenson Peak ved byen Franschhoek, vel en time fra Cape Town.

Etterforsker ulykken

Ulykken skjedde klokka 12.15 i går. En halv time seinere fikk redningsmannskapene meldingen.

- Vi fikk meldingen fra forulykkedes venner. Vi var tre mann som dro opp i helikopter. Han var dessverre død da vi kom til stedet. Vi ankom en stund etter at ulykken hadde skjedd, forteller brødrene Dion og Kevin Tromp i redningsteamet til Dagbladet. De var to av tre personer i redningsteamet.

Politiet i Cape Town etterforsker nå ulykken.

- Jeg kan bekrefte at nordmannen Arne Næss jr. døde i en klatreulykke utenfor Franschhoek en times tid fra Cape Town i går. Vi er alt i gang med å etterforske ulykken, sier kaptein Etienne Terblanche i politiet i Cape Town.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer