Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Erna Solberg

Taus Erna Solberg mens Hareide diskuterer hennes skjebne

Statsminister Erna Solberg (H) har ingen kommentar til KrF-lederens uttalelse om at hun selv har ansvaret for situasjonen om hun stiller kabinettsspørsmål.

- ER TILGIVELSE DET SAMME SOM TILLIT?: KrF-leder Knut Arild Hareide innledet KrFs landsstyremøte med å snakke om Listhaug-saken. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KrF-leder Knut Arild Hareide sa under åpningstalen til KrFs landsstyremøte på Stortinget mandag at Solberg setter både seg selv og regjeringen i en svært vanskelig situasjon dersom hun ikke ordner opp og i tillegg selv velger å stille kabinettsspørsmål.

– Jeg har ikke noen kommentar til det. I forrige uke ga regjeringen en uforbeholden unnskyldning. Jeg gjorde det, Jan Tore (Sanner) gjorde det fra Stortingets talerstol, Sylvi (Listhaug) ga også en uforbeholden unnskyldning i Stortinget, men som vedtok kritikken, sier Erna Solberg til NTB.

Mens KrF diskuterer om de har tillit til hennes justisminister, var Solberg selv på besøk på Løkeberg skole i Bærum mandag. Der besøkte hun elever med Downs syndrom i forkant av den internasjonale Downs-dagen onsdag.

ORDKNAPP: Erna Solberg var på skolebesøk hos Løkeberg skole i Bærum i forbindelse med at det er den internasjonale Down syndrom-dagen 21. mars. 
Samtidig på Stortinget har KrF sitt ekstraordinære landsmøte om Listhaug saken.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
ORDKNAPP: Erna Solberg var på skolebesøk hos Løkeberg skole i Bærum i forbindelse med at det er den internasjonale Down syndrom-dagen 21. mars. Samtidig på Stortinget har KrF sitt ekstraordinære landsmøte om Listhaug saken. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Solberg vil ikke svare på antydningen om at partiet opplever at Solberg selv har lagt et betydelig press på KrF.

– Det er slik at jeg kommer til å besvare de spørsmålene i Stortinget i morgen, og jeg har ikke tenkt å prosedere disse sakene i mediene, sier hun.

På spørsmål om hun blir provosert av forslag om at Sylvi Listhaug eventuelt kan bytte departement, viser hun også til det som skjer i Stortinget tirsdag.

– Jeg har ingen kommentarer til dette. Dere får vente til i morgen, og det er det svaret dere kommer til å få.

(NTB)

- JEG SYNES HELE GREIA ER LITT BARNSLIG: Listhaugs skjebnemøte står for tur, og dette mener folket om saken. Video: Emilie Rydning / Klipp: Frida Andersen Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling