Taus etter biskoprefs

Frp-leder Carl I. Hagen gidder ikke kommentere Oslo-biskop Gunnar Stålsetts utspill om at partiet har et spesielt ansvar i kampen mot rasisme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg ser ingen grunn til å kommentere biskop Stålsetts synspunkter, sier Hagen.

I et intervju med Dagbladet søndag sa Stålsett at det påhviler de politiske partiene et ansvar for å presentere en antirasistisk plattform for det norske folk.

- Frp's utfordring er å fri seg fra den velbegrunnede kritikken de er blitt møtt med om direkte og indirekte å fremme rasistiske holdninger, sa Stålsett videre.

Han uttrykte også skuffelse over Kirkens passivitet overfor rasisme.

- Jeg støtter Stålsett i at det er en av Kirkens store og viktige oppgaver å ta avstand fra rasisme. Vi skal opplyse om at mennesker er likeverdige, sier Møre-biskop Odd Bondevik, preses for biskopene.

Men han vil ikke uten videre gå med på at Kirken er for passiv i dag.

- Jeg vet at det gjøres mye, både rundt om i menighetene, i forbindelse med konfirmantundervisningen og under prekener. Jeg har selv tatt Holmlia-drapet opp i mine prekener, og tar temaet rasisme opp med unge så ofte jeg kan, forteller Bondevik.

Han mener en rekke kirkesamfunn har demonstrert større barmhjertighet overfor asylsøkere enn staten, ved at de har innvilget kirkeasyl til mennesker staten har villet kaste ut.

- Det gjøres mye, men om det er nok, er jo alltid noe man kan diskutere, mener Odd Bondevik.

ANSVAR:</B> Frp-leder Carl I. Hagen er taus etter at Oslo-biskop Gunnar Stålsett ga Frp et spesielt ansvar i kampen mot rasisme.