Taus Kristin

Kristin Kirkemo Haukeland (27) har brukt mye tid på å snakke med sin advokat om hva framtida ville bringe. Hun var derfor ikke overrasket over tiltalen da advokat Johnny Veum overbrakte budskapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er oppsiktsvekkende, men ikke overraskende. Jeg tror påtalemyndigheten vil ha denne saken rettslig prøvd for på den måten å skyve litt ansvar fra seg og over på rettsapparatet, sier forsvareren Tor Kjærvik til Dagbladet.

Tøff

Kristin Kirkemo Haukeland tilbrakte gårsdagen sammen med sin ektemann Per Haukeland. Ingen av de to ønsket å snakke med pressen da de ankom Pers bevertningssted Lille Paris på Sofiemyr i Oppegård ved 17-tida i går ettermiddag. Tidligere på dagen hadde ekteparet vært en snarvisitt i Sverige.

- Vi ønsker ikke å snakke om dette, sa ektemannen til Dagbladet.

Kristin beskrives av vennene som ei glad, utadvendt og tøff jente. I barndommen delte hun familiens store interesse for hundedressur. Etter at hun var ferdig på ungdomsskolen forsøkte hun seg i frisørfaget. Hun har også studert tegning, form og farge og jobbet som resepsjonist og bud i Dagbladet.

Kristin, som siden hun var 18 år har hatt problemer med narkotika, har det siste året lagt om livet sitt. I august giftet hun seg med pubeier Per Haukeland (31) fra Kolbotn. Hun har også på nytt satt seg på skolebenken, denne gangen for å studere mekanikk ved Oslo teknisk-maritime skole på Etterstad i Oslo.

Iskaldt

Samtidig har forholdet til halvsøsteren Veronica Orderud blitt iskaldt. Kristin inviterte Per og Veronica til bryllupet, men ekteparet dukket ikke opp. Kristin skal ha opplevd det som veldig vanskelig at søsteren ikke lenger vil ha noen kontakt med henne.

- Hun er fortsatt tante til min sønn, og det kan på ingen måte forandres, skrev Kristin i et brev til Dagbladet mens hun satt i varetekt ved Drammen kretsfengsel.

To våpen

Kristin knyttes til drapet ettersom hun skal ha kjøpt to våpen av en bekjent i Molde. Disse to våpnene skal seinere ha blitt overlevert til Veronica og Per Kristian under juleselskapet der drapet skal ha blitt planlagt. Til politiet har Kristin forklart at hun fikk 20000 kroner fra ekteparet for å kjøpe våpnene. Politiet mener at Kristin har vært bindeleddet mellom det kriminelle miljøet og ekteparet Orderud.

HOLDT MUNN: Kristin Kirkemo Haukeland var i går på snarvisitt i Sverige sammen med ektemannen Per. Dette bildet av paret ble tatt utenfor Oslo tinghus da Kristin skulle vitne i saken mot sin ekssamboer Lars Grønnerød.