Taus om «drittpakka»

En rekke sentrale Ap-kilder mener noen i partiet nå bruker skitne knep for å hindre at favoritten
Anniken Huitfeldt blir ny utenriksminister. Jonas Gahr Støre vil ikke kommentere saken.

VIL FOKUSERE PÅ PLATTFORM: Jonas Gahr Støre ønsker ikke å kommentere Dagbladets opplysninger om en drittpakke mot Anniken Huitfeldt. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
VIL FOKUSERE PÅ PLATTFORM: Jonas Gahr Støre ønsker ikke å kommentere Dagbladets opplysninger om en drittpakke mot Anniken Huitfeldt. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert

HURDAL (Dagbladet): Søndag kunne Dagbladet fortelle om maktkamp knyttet til regjeringsposisjoner i Ap.

Jonas Gahr Støre ønsker ikke å kommentere påstandene, forteller han til Dagbladet:

- Jeg har ingen kommentar til det Dagbladet skriver om drittpakke. Nå skal vi jobbe med regjeringsplattformen, og få den i land, og så skal vi i løpet av uka også se på hvordan vi setter regjeringen sammen, sier Ap-lederen mandag formiddag.

- Drittpakke

En rekke sentrale kilder i partiet forteller derimot til Dagbladet at de opplever at en drittpakke er satt ut mot Anniken Huitfeldt (Ap). Målet skal være, ifølge kildene, å hindre Huitfeldt i å få jobben som utenriksminister.

Huitfeldt er storfavoritt til jobben basert på regjeringskabalene til alle de største mediene. Hun har også tung regjeringserfaring fra Stoltenberg-regjeringen, og har ledet utenrikskomiteen på Stortinget i en årrekke.

Men i DN på fredag ble Huitfeldt lansert av anonyme kilder som ny kunnskapsminister. Dette tolkes som et forsøk på å frata henne UD-jobben og underminere kandidaturet hennes, ifølge en rekke kilder Dagbladet har snakket med.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer