Frp-exit:

Taus om Hareide-comeback

KrF-lederen takker Frp for samarbeidet, og sier landet fortsatt skal styres på Granavolden-plattformen. Han er taus om et mulig Hareide-comeback.

KLAR: Kjell Ingolf Ropstad og KrF er fornøyd med at de fikk hentet hjem kvinnen og hennes barn fra Syria. Mandag ble det kjent at dette var dråpe n som fikk begeret til å renne over for Frp i regjeringen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandag ettermiddag kom sjokkbeskjeden om at Frp nå går ut av regjering.

De tre partiene som står igjen, altså Høyre, Venstre og KrF, vil fortsette i regjering. Frp har allerede varslet at de vil peke på Erna Solberg - ikke Jonas Gahr Støre - som statsminister.

- Regjeringen kom i en krevende situasjon, der KrF har vært tydelig på hva vi ønsket - nemlig å hente barna hjem. For oss var det viktig at norske barn som er i Syria er barn er noe vi har et ansvar for å hente hjem, sier Kjell Ingolf Ropstad på en pressekonferanse i ettermiddag.

Beholder plattformen

Både Venstre og KrF sier begge at de ønsker å styre landet videre på Granavolden-erklæringen, selv om Frp samtidig slår fast at de ikke anser seg bundet av den.

- Vi er veldig godt fornøy med den plattformen vi forhandlet fram på Granavolden. Samtidig ønsker vi et konstruktivt forhold til Frp også i opposisjon, sier Ropstad til Dagbladet.

Sentrale regjeringskilder i Frp som Dagbladet snakker med i dag beskriver beslutningen som «trist, men nødvendig».

De håper partiet skal markere seg skikkelig i opposisjon i tida fram mot valget 2021, og særlig kunne gå til frontalangrep på Senterpartiet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer