Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Taus om ostetoll

Venstres stortingsgruppe er splittet om ostetollen og skal behandle saken på nytt.

TOLLSTRID: Det er uenighet i Venstres stortingsgruppe i synet på ostetoll. Saken skal behandles på nytt i gruppa neste uke.  Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
TOLLSTRID: Det er uenighet i Venstres stortingsgruppe i synet på ostetoll. Saken skal behandles på nytt i gruppa neste uke. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Venstre-leder Trine Skei Grande vil ikke si hva hun mener om ostetollsaken.

Venstres stortingsgruppe vil neste uke ta en ny vurdering av den omstridte tollsaken. Hvilket syn Venstre lander på, blir avgjørende for om regjeringspartiene får flertall for målet om å legge om dagens tollregime eller ikke, skriver Nationen.

KrF sier nei De rødgrønne partiene og Kristelig Folkeparti har sagt at de ikke vil støtte en omlegging av tollen. Fire av de ni stortingsrepresentantene fra Venstre er tydelige på at de heller imot å reversere tollen nå. To har vært klare på at de ønsker en reversering.

Partileder Trine Skei Grande vil derimot ikke si hvor hun står.

Venter - Jeg er partileder. Jeg skal forvalte partiets mening, og opptrer ikke med private holdninger, sier hun.

Grande viser til at Venstre var imot den rødgrønne regjeringens endring fra krone- til prosenttoll på noen typer ost, lammekjøtt og biffkjøtt da den ble innført i januar i år.

Stratetisk lurt - Spørsmålet er hva som er strategisk lurt å gjøre nå og hvordan vi skal klare å ha forutsigbarhet for næringen fremover, sier hun. (NTB)