Donald Trump og Ghislaine Maxwell:

Taus om overgrepsdom

Trump ønsket «henne alt godt» i fjor sommer. Nå er Ghislaine Maxwell dømt for å ha rekruttert unge jenter for Jeffrey Epstein, og den tidligere presidenten er taus.

PÅ FEST: Et videoklipp fra NBC News, filmet i 1992, viser finansmannen Jeffrey Epstein og president Donald Trump konversere i festlige lag sammen. Videoklippet ble hentet opp etter Trumps uttalelse om at han «aldri hadde likt» Epstein. Jeffrey Epstein er siktet for menneskehandel og seksuell utnytting. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Da den britiske sosietetskvinnen Ghislaine Maxwell (60) i fjor sommer ble pågrepet og siktet i den omfattende overgrepssaken som involverte milliardæren Jeffrey Epstein, ønsket USAs daværende president Donald Trump «henne alt godt».

- Jeg har ikke fulgt saken nøye. Jeg ønsker henne bare alt godt, for å være ærlig, sa Trump, før han fortalte at han i en årrekke har truffet både Maxwell og Epstein.

Onsdag denne uka ble Maxwell kjent skyldig i overgrepssaken, og risikerer å bli dømt til 80 år i fengsel.

Nå er Trump taus.

Rekrutterte jenter

Maxwell ble kjent skyldig i fem av de seks tiltalepunktene mot henne, deriblant for å ha rekruttert unge jenter som deretter ble misbrukt av Jeffrey Epstein og hans venner.

Britiske Maxwell og den amerikanske milliardæren Epstein var partnere i lang tid, først som kjærester, før hun seinere ble ansatt av ham. 66 år gamle Epstein tok sitt eget liv i fengselet for to år siden, før saken mot ham kom for retten.

Kjennelsen mot Maxwell kom etter en månedslang rettssak, og juryen var i diskusjoner i fem dager før de ble enige.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.