Donald Trump og Ghislaine Maxwell:

Taus om overgrepsdom

Trump ønsket «henne alt godt» i fjor sommer. Nå er Ghislaine Maxwell dømt for å ha rekruttert unge jenter for Jeffrey Epstein, og den tidligere presidenten er taus.

PÅ FEST: Et videoklipp fra NBC News, filmet i 1992, viser finansmannen Jeffrey Epstein og president Donald Trump konversere i festlige lag sammen. Videoklippet ble hentet opp etter Trumps uttalelse om at han «aldri hadde likt» Epstein. Jeffrey Epstein er siktet for menneskehandel og seksuell utnytting. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Da den britiske sosietetskvinnen Ghislaine Maxwell (60) i fjor sommer ble pågrepet og siktet i den omfattende overgrepssaken som involverte milliardæren Jeffrey Epstein, ønsket USAs daværende president Donald Trump «henne alt godt».

- Jeg har ikke fulgt saken nøye. Jeg ønsker henne bare alt godt, for å være ærlig, sa Trump, før han fortalte at han i en årrekke har truffet både Maxwell og Epstein.

Onsdag denne uka ble Maxwell kjent skyldig i overgrepssaken, og risikerer å bli dømt til 80 år i fengsel.

Nå er Trump taus.

Rekrutterte jenter

Maxwell ble kjent skyldig i fem av de seks tiltalepunktene mot henne, deriblant for å ha rekruttert unge jenter som deretter ble misbrukt av Jeffrey Epstein og hans venner.

Britiske Maxwell og den amerikanske milliardæren Epstein var partnere i lang tid, først som kjærester, før hun seinere ble ansatt av ham. 66 år gamle Epstein tok sitt eget liv i fengselet for to år siden, før saken mot ham kom for retten.

Kjennelsen mot Maxwell kom etter en månedslang rettssak, og juryen var i diskusjoner i fem dager før de ble enige.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer