Taus tale fra Paven

Forsamlingen fikk ikke høre et eneste ord fra paven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ryktene om at paven er i svært dårlig form fikk ny næring i går. Da tok pave Johannes Paul II i mot Uruguays president i Vatikanet. Først hadde paven og presidenten en privat samtale som varte i femten minutter. Så skulle presidentens følge få hilse på paven.

Det ble et stille møte. Helt stille. Paven klarte ikke å få fram et eneste ord til forsamlingen som sto rundt ham, og så langt fra frisk ut. Paven lider blant annet av parkinsons sykdom, noe som gjør at han stadig blir avhengig av mer hjelp, og gjør også at han mister språket sakte men sikkert.

- Paven har det vondt men han gir ikke opp. Han kommer til å fortsette til slutten, sier den polske prelaten Tadeusz Styczen til nyhetsbyrået AFP. Styczen er en av menneskene som er nærmest paven.

Travel uke

Pavens helsetilstand bekymrer de fleste i Vatikanet for tiden. Den 83 år gamle mannen har en av de travleste ukene på lang tid.

Denne uken feirer han 25 årsjubileum som Pave. Torsdag skal han lede en gudstjeneste på St. Petersplassen i Vatikanet, før han flyr til Calcutta.

På søndag skal han kanonisere Mor Theresa i byen. Det ventes mer enn 250 000 pilegrimer til seremonien.

MISTET MUNN OG MÆLE: Paven klarte ikke å få fram et eneste ord da Uruguays president samlet følget sitt rundt paven.