Tause etter Edwards død

- De kunne sendt oss et brev på tre linjer, sier Truls Natland. Nå krever han Oslo kommune for et millionbeløp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Moren og faren til Edward orker ikke sendrektigheten fra Oslo kommunes side lenger. De vil at noe skal skje, at noen skal påta seg et ansvar for sønnens død i Solveien barnepark i mars i fjor.

Taus kommune

Edward lekte i en sklie som ikke oppfylte gjeldende sikkerhetsforskrifter. En snor i guttens jakke hektet seg fast i lekeapparatet og han ble kvalt. Politiet konkluderte med at kommunen var skyld i ulykken og ordføreren i Oslo vedtok en bot 200 000 kroner i oktober i fjor.

Men noen unnskyldning fra kommunen har de pårørende aldri fått. Ikke engang da foreldrene sendte inn et krav om faktiske utgifter til sønnens begravelse i april i år, har de hørt noe. Kommunen er taus, selv om de er erstatningspliktige.

- De kunne sendt oss et brev på tre linjer som forteller at erstatningskravet er mottatt og at vi kan regne med så så lang saksbehandlingstid. Hører vi ikke noe innen fredag går vi til søksmål, sier Edvards far, Truls Natland til Dagbladet.no.

Tok ferie

Kravet er på omlag en million kroner, penger som skal dekke faktiske merutgifter i forbindelse med sønnens død. Familien har hatt utgifter til psykolog, advokater og de har tapt arbeidsinntekt fordi Edwards mor ikke orker å gå tilbake til jobben ved en barneavdeling på et sykehus.

Pappaen til Edward synes kommunens folk mangler empati og bare ser på Edwards dødsfall som nok et saksnummer.

- Det virker som om Edward skyves under en kontorpult og at kommunen håper vi gir opp. Vi gjør dette for sønnen vår, som vi aldri får tilbake. Om jeg kommer til min siste time her i livet, så skal jeg ikke gi opp å kjempe for Edward.

Foreldrenes advokat Mette Y. Larsen etterlyste denne uka en tilbakemelding fra kommunen på det tre måneder gamle erstatningskravet. Svaret hun fikk var at saksbehandleren var på ferie.

- Jeg fikk beskjed om å vente til han var tilbake, sier Larsen til Dagbladet.no.

Fortgang

Da Dagbladet.no tok kontakt med kommunen om ba kommentar til sendrektigheten, engasjerte byråd for barn og utdanning, Torger Ødegaard (H) raskt personlig.

- Om ansatte er på ferie skal ikke være avgjørende for å få et svar i denne saken. Fikk advokaten en slik tilbakemelding var det helt galt fra vår side, sier Ødegaard.

Han erkjenner å ikke ha noe godt svar til Edwards foreldre hvorfor alt har tatt så lang tid, men lover å rydde opp raskt og, ta tak i behandlingen av erstatningskravet innen fredag.

- Om saken avklares i minnelighet eller i retten kan jeg ikke uttale meg om. Det er en vanskelig prosess, som kan bli enda mer komplisert om jeg som politiker uttaler meg. Kommuneadvokaten tar seg av jussen i denne saken, sier Ødegaard.

Edward Natland omkom under lek i et lekeapparat. Politiet slo fast at kommunen var skyld i ulykken.
Under lek i barneparken hektet guttens ytterplagg seg fast i lekeapparatet. 4-åringen ble kvalt og døde seinere av skadene.
Lekeapparatet i Solveien barnepark ble seinere revet.