Tause i London

LONDON (Dagbladet): Det var en perfekt dag i London i går: Grått og trist og det skjedde ingen verdens ting. En prikkfri idyll, inklusive to timers sightseeing i City - i kjølvannet etter Hans og Hennes Kongelige Høyheter, kronprins Haakon og Mette Marit.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Klokka 10.29 (britisk tid, 11.29 norsk) ankom de kongelige den norske ambassadørs residens i 10 Palace Green:

- Goddag, sa kronprinsen til den frammøte norske verdenspressen, 26 i tallet.

På forhånd hadde vi blitt instruert om at dette kun var en fotosesjon - ingen pressekonferanse. Og at Haakon og Mette-Marit ville gå ut av bilen, hilse på ambassadør Tarald Brautaset, snu seg på trappen, for deretter å gå inn i residensen. Deretter ville vi bli geleidet inn i det «Gule rommet» for flere fotomuligheter.

Og slik ble det. Vi skrivende journalister sto i det gule rommet og forsøkte å se ut som en del av møblementet: Det var ikke lett; møblementet var stilrent og polert.

Vi lirket likevel inn et spørsmål:

- Er kronprisnparet fornøyd med de første dagene i London?

- Ja, svarte kronprinsessen, i en tone som hadde passet bedre hvis hun hadde blitt bitt i leggen av en nær venn. Oppmuntret av svaret kastet en ny kollega seg frampå:

- Har dere gjort noe hyggelig?

- Ja, vi har jo det, svarte Haakon - og ga oss en type blikk som barnehagetantene ga oss dengang vi drakk melk av kopper - og sølte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer