ALVORLIG: - Det er alvorlig når en mor opplever at vi som politi ikke gjør jobben vår, og nok en gang beklager jeg overfor Monikas mor, sier politimester Geir Gudmundsen i Hordaland politidistrikt.

Foto: Tor Erik H. Mathiesen
ALVORLIG: - Det er alvorlig når en mor opplever at vi som politi ikke gjør jobben vår, og nok en gang beklager jeg overfor Monikas mor, sier politimester Geir Gudmundsen i Hordaland politidistrikt. Foto: Tor Erik H. MathiesenVis mer

Tause politisjefer

Verken Politidirektoratet eller politiet i Hordaland ønsker å kommentere varsleren Robin Schaefer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): Det eneste Politidirektoratet (POD) og politiet i Bergen vil si om lydbåndopptaket, hvor politioverbetjent Robin Schaefer opplever at han blir forsøkt presset til ikke å være varsler, er:

— Varslingssaken etterforskeren har reist skal håndteres av en ekstern aktør siden det er sådd tvil om PODs habilitet. Dette arbeidet er igangsatt. Det vil ikke være riktig av POD å kommentere elementer/hendelser i saksforløpet på det nåværende tidspunkt. Vi vil avvente resultatet av den eksterne granskningen, sier HR-direktør Karin Aslaksen i Politidirektoratet via en e-post til Dagbladet.

Informasjonsavdelingen i POD skriver i en e-post at HR-direktør Karin Aslaksen svarer på vegne av POD.

Dagbladet har ikke fått direkte kontakt med verken Svartbekk, Rosendal eller organisasjonspsykologen Bjørn Inge Raknes.

HR-direktør Aslaksen i POD vil ikke svare på spørsmålene Dagbladet har.

— Dette er en varslingssak og vi kan ikke gå inn i den eller forholda rundt den, og ber om respekt for det, skriver Aslaksen i en e-post.

Politimester Geir Gudmundsen, visepolitimester Gunnar Fløystad og politiinspektør Sidsel Isachsen — som alle blir navngitte i møtet mellom Schaefer og representantene fra Politidirektoratet, er forelagt kritikken fra varsleren Robin Schaefer. De vil ikke gi direkte kommentarer til disse påstandene.

Men politimester Gudmundsen har likevel følgende kommentar:

— Jeg har fått vite via media at den ene varsleren i mitt distrikt har skrevet bok om Monika-saken. Jeg har ennå ikke fått boka, og har derfor ikke lest den. Ut fra bruddstykker media har formidlet vet jeg at det som kommer fram i boka er alvorlig. Det er alvorlig når en mor opplever at vi som politi ikke gjør jobben vår, og nok en gang beklager jeg overfor Monikas mor.

Dagbladet publiserer i dag det hittil ukjente lydbåndopptaket fra Robin Schaefers møte med polititoppene om Monika-saken.