Taushet om fusjonsplaner

Offisielt vil ingen bekrefte at det er konkrete planer om fusjon mellom DnB og Storebrand. I realiteten betyr en sammenslåing at DnB sluker Storebrand med DnB-sjef Svein Aaser som konsernsjef.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Aftenposten og Dagbladet har ledelsen i Storebrand og DnB hatt flere møter i helgen. Hvis fusjonssamtalene fører fram, kan det ventes en melding til Oslo Børs mandag morgen. DnB og Storebrand vil sammen bli Norges største finansinstitusjon.

- Dette har vi ingen kommentar til, svarer både DnBs informasjonssjef Jarl Veggan og Storebrands informasjonssjef Egil Thompson.

- Vi kommenterer ikke rykter og andre spørsmål om oppkjøp og struktur. Generelt kan jeg si at vi fokuserer på driften, men en ledelse er nødt til å ha to tanker i hodet på en gang, og må ha et åpent forhold til å vurdere mulige endringer for selskapet, sier Thompson.

For ett år siden inviterte DnB til fusjonsforhandlinger, med tilbud om at Storebrands aksjonærer skulle få 1,5 DnB-aksjer for hver Storebrand-aksje. Storebrand valgte i stedet å ta imot tilbudet fra den finske bank- og forsikringsgiganten Sampo på 75 kroner per aksje.

Mot Storebrands ønske blokkerte DnB oppkjøpsplanene fra Sampo på grunn av de norske eierskapsbegrensningene. Forholdet mellom de to selskapene har derfor vært relativt anstrengt.

Politisk er det langt mer støtte for et sterkt norsk finansselskap enn et utenlandsk oppkjøp av Storebrand.

DnBs tilbud til Storebrand skal være langt dårligere enn i fjor, ettersom Storebrands aksjekurs har falt fra rundt 70 kroner til rundt 50 kroner nå. Ifølge Aftenposten skal DnB ha tilbudt 1,3 DnB aksjer for hver Storebrand-aksje.

Storebrand sliter i motgang, og hadde et underskudd på hele 1,4 milliarder kroner i fjor. Også første kvartal i år gikk selskapet i minus, på grunn av det dårlige resultatet til skadeforsikringsselskapet If som Storebrand eier 22,47 prosent av.

DnB kan vise til meget gode resultater, med et overskudd på 5,2 milliarder kroner i fjor og et overskudd på 1,2 milliarder i første kvartal i år. Ifølge Aftenposten vil en sammenslåing i realiteten bety at DnB sluker Storebrand, og at DnB-sjef Svein Aaser blir konsernsjef.

(NTB-Tone Hertzberg)