ADVARER: «Lær av andres feil. Ikke la soling stoppe deg fra å la deg se barna dine vokse opp», skriver amerikanske Tawny Willoughby i et Facebook-innlegg. Sånn så hun ut da hun hadde vært til behandling for hudkreft. Foto: Privat
ADVARER: «Lær av andres feil. Ikke la soling stoppe deg fra å la deg se barna dine vokse opp», skriver amerikanske Tawny Willoughby i et Facebook-innlegg. Sånn så hun ut da hun hadde vært til behandling for hudkreft. Foto: PrivatVis mer

Tawny gir hudkreft et ansikt

Amerikansk 27-åring advarer mot uvettig soling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Hvis noen behøver litt motivasjon for ikke å ligge i solsenga og sola, får dere det her! Slik kan behandling for hudkreft se ut. Bruk solfaktor og bli brun med en spray. Du får bare en hud og den bør du ta vare på», skriver amerikanske Tawny Willoughby i et innlegg på Facebook.

Innlegget har skaffet Willoughby stor oppmerksomhet, blant annet på CNN, som har snakket med 27-åringen.

Egen solseng Hun forteller at det i Kentucky hvor hun vokste opp var normalt å ta solseng fire-fem ganger i uka.

- Jeg hadde min egen solseng hjemme og det samme hadde mange av vennene mine da jeg vokste opp. Jeg tenkte ikke engang på framtida eller på hudkreft den gangen, sier hun til CNN.

Det gjør hun derimot nå.

55000 delinger I Facebook-innlegget skriver hun dette:

«Lær av andres feil. Ikke la soling stoppe deg fra å la deg se barna dine vokse opp. Det er min største frykt nå da jeg har min egen to år gamle sønn», skriver hun.

Innlegget har nå blitt delt mer enn 55 000 ganger.

En av fem amerikanere Det var etter at en klassekamerat på sykepleierstudiet fikk diagnosen hudkreft at hun selv fikk tatt en sjekk. Det viste seg at også hun hadde sykdommen.

Hun forteller CNN at hun går til hudlegen en til to ganger i året og vanligvis får fjernet en hudbit med kreft hver gang.

Med henvisning til American Academy of Dermatology (AAD), skriver nettstedet til den amerikanske TV-giganten at en av fem amerikanere utvikler hudkreft, og at soling i solseng øker risikoen for den dødeligste formen for hudkreft, malignt melanom.