Taxfree-aktør vil gjenåpne Rygge

- Vi kjenner flyplassen godt og ser nå på muligheten for igjen å få flytrafikk.

VIL GJENÅPNE: Det siste flyet med passasjerer fra Rygge sivile lufthavn utenfor Moss tok av i oktober 2016. Nå forhandler en tidligere taxfree-aktør om å få i gang flytrafikk-driften igjen. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet.
VIL GJENÅPNE: Det siste flyet med passasjerer fra Rygge sivile lufthavn utenfor Moss tok av i oktober 2016. Nå forhandler en tidligere taxfree-aktør om å få i gang flytrafikk-driften igjen. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Jotunfjell Partners forhandler med eierne av Moss Lufthavn Rygge om å starte opp igjen flytrafikk for vanlige reisende.

Jotunfjell Partners eier selskapet som tidligere drev taxfreebutikken på Rygge.

- Vi kjenner flyplassen godt og ser nå på muligheten for igjen å få flytrafikk på Rygge, sier talsmann i Jotunfjell, Geir Arne Drangeid til NRK.

Drangeid sier selskapet undersøker ulike alternativer, men understreker at dersom de går for overtakelse blir målet «å drive en kommersielt interessant flyplass».

I kampen om å gjenåpne Moss Lufthavn Rygge for sivil flytrafikk står også Rygge Airport. De mangler 7, 5 millioner for å kunne utvide, men er i gang med å samle inn penger fra kommunene i Østfold.

Lufthavnen ble åpnet høsten 2007, men avviklet 1. november i fjor etter at Ryanair la ned basen på flyplassen. Flypassasjeravgiften var grunnen til nedleggelsen, ifølge Ryanair.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer