Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Taxfree-aktør vil gjenåpne Rygge

- Vi kjenner flyplassen godt og ser nå på muligheten for igjen å få flytrafikk.

VIL GJENÅPNE: Det siste flyet med passasjerer fra Rygge sivile lufthavn utenfor Moss tok av i oktober 2016. Nå forhandler en tidligere taxfree-aktør om å få i gang flytrafikk-driften igjen. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet.
VIL GJENÅPNE: Det siste flyet med passasjerer fra Rygge sivile lufthavn utenfor Moss tok av i oktober 2016. Nå forhandler en tidligere taxfree-aktør om å få i gang flytrafikk-driften igjen. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jotunfjell Partners forhandler med eierne av Moss Lufthavn Rygge om å starte opp igjen flytrafikk for vanlige reisende.

Jotunfjell Partners eier selskapet som tidligere drev taxfreebutikken på Rygge.

- Vi kjenner flyplassen godt og ser nå på muligheten for igjen å få flytrafikk på Rygge, sier talsmann i Jotunfjell, Geir Arne Drangeid til NRK.

Drangeid sier selskapet undersøker ulike alternativer, men understreker at dersom de går for overtakelse blir målet «å drive en kommersielt interessant flyplass».

I kampen om å gjenåpne Moss Lufthavn Rygge for sivil flytrafikk står også Rygge Airport. De mangler 7, 5 millioner for å kunne utvide, men er i gang med å samle inn penger fra kommunene i Østfold.

Lufthavnen ble åpnet høsten 2007, men avviklet 1. november i fjor etter at Ryanair la ned basen på flyplassen. Flypassasjeravgiften var grunnen til nedleggelsen, ifølge Ryanair.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media