Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Taxfreeposene vil fortsatt være uten avgift

- Har ikke lov.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Taxfreebutikkene på landets flyplasser kommer ikke til å ta betalt av kundene for de opptil 8 millioner plastposene som flypassasjerene bruker hvert eneste år. De har ikke lov til det.

Den omstridte plastposeavgiften som blir innført etter budsjettforliket mellom regjeringen og samarbeidspartiene Venstre og KrF, vil ikke bli avkrevd på flyplassene i Oslo, Stavanger, Kristiansand, Bergen og Trondheim, skriver Aftenposten.

Årsaken er at det i avtalen mellom myndighetene og Travel Retail Norway - som står for mesteparten av taxfreesalget på norske flyplasser - ikke står noe om at de kan ta betalt for plastposer.

- Vår drift er strengt regulert av myndighetene, og det er i detalj beskrevet hva vi kan ta betalt for. Der står ikke handleposer av plast nevnt, og det innebærer etter vår mening at vi ikke kan selge den varen, sier Håkon Fjeld-Hansen, administrerende direktør i Travel Retail Norway.

Han opplyser at selskapet vil søke om dispensasjon fra avgiften hvis de likevel skulle bli tvunget til å betale den.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling