<strong> SKULLE REKKE SYKKELRITT I EGERSUND:</strong>  Hotellet i Aten bekrefter at Monica Barstad dro med taxi før klokka 06 fredag morgen mot flyplassen i den greske hovedstaden. Foto: Familien/privat.
SKULLE REKKE SYKKELRITT I EGERSUND: Hotellet i Aten bekrefter at Monica Barstad dro med taxi før klokka 06 fredag morgen mot flyplassen i den greske hovedstaden. Foto: Familien/privat. Vis mer

Taxi hentet Monica (26) grytidlig på morgenen

Siste melding fra savnet flyvertinne: - Trøbbel med fly.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den savnede flyvertinnen Monica Barstad (26) fra Hommersåk i Sandnes var så bestemt på å rekke hjem fra ferie i Hellas for å sykle Nordsjørittet i Egersund lørdag formiddag, at hun dro fra hotellet mot flyplassen i Aten før klokka 06 fredag morgen.

Resepsjonisten på Miranda Hotel i utkanten av den greske hovedstaden bekrefter overfor Dagbladet i ettermiddag at den norske kvinnen bodde en natt på hotellet og sjekket ut fredag 7. juni.

En bestilt drosje hentet kvinnen på hotellet for å kjøre de 17 kilometrene til flyplassen.

Foreldrene til den svært reisevante og pliktoppfyllende kvinnen kom til Egersund som avtalt med sykkelen hennes, men datteren dukket ikke opp.

Siste sikre: sms fredag kveld Lørdag kveld dro foreldrene til politihuset i Stavanger og meldte henne savnet. Allerede søndag dro faren til Aten.

Både foreldrene og en flyvertinne-kollega i Norwegian, som også møtte hos politiet i Stavanger for å forklare seg om en ferietur de to venninnene hadde sammen i Aten mellom 26. og 30. mai, føler at politiet tok for lett på saken fra start.

-  Det siste sikre livstegnet er fortsatt en sms hun sendte meg fredag kveld om at det var problemer med fly og at hun gikk for å legge seg, sier faren Inge Osaland til Dagbladet fra Aten seint mandag ettermiddag.

Han vet ikke hvor hun skulle legge seg fredag kveld.

Han er oppgitt over at Rogaland-politiet har mistet verdifull tid i saken, slik han oppfatter det.

Også ifølge andre familiemedlemmer Dagbladet har snakket med, var telefonen hennes opptatt hver gang de prøvde å få kontakt lørdag. Siden har oppringningene gått rett til mobilsvar.

Politiet ba om nødrett Monica Barstad har Netcom-abonnement til sin telefon.

Pressekontantakt Anders Bigseth i Netcom bekrefter overfor Dagbladet at selskapet i dag har fått en såkalt nødrettanmodning fra norsk politi.

- Netcom har fortalt politiet hvilke mobilnett som har vært koplet til den aktuelle telefonen i Hellas. Så vil jeg anta at politi og norske myndigheter må ta saken videre med de aktuelle leverandørene i landet det gjelder. Personvernlovgivningen er svært streng i slike saker, og Netcom ville heller ikke fått vite posisjonene til denne telefonen i Hellas, sier Netcom-talsmannen til Dagbladet.

I hele dag har Monica Barstads far vært i kontakt med den norske ambassaden for å få deres hjelp til å få avklart hos den greske nettleverandøren hvor datterens telefon var da den siste sms'en ble sendt fredag kveld.

Seint mandag ettermiddag hadde han ikke fått noe svar.

Ikke avhørt kollega Kollegaen og venninnen som reiste sammen med Monica Barstad til Aten 26. mai, møtte opp hos politiet i Stavanger lørdag for å forklare seg.

Hun skulle bli kontakt søndag. Da ringte en polititjenestemann og sa at de ikke kunne prioritere saken.

- Jeg tilbød meg å ta fri fra jobb mandag eller komme på politistasjonen etter jobb. Jeg har fortsatt ikke hørt noe fra politiet, sier hun til Dagbladet evd 18-tiden mandag.

SAVNET: Monica Barstad (26) Foto: Privat
SAVNET: Monica Barstad (26) Foto: Privat Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer