Taxi-Holstad får erstatning fra Oslo kommune

Oslo kommune må betale 16 millioner kroner i erstatning til Taxi 2-gründer Henning Holstad, ifølge en dom i Oslo tingrett.

VANT: Taxi 2-gründer Henning Holstad. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX .
VANT: Taxi 2-gründer Henning Holstad. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Oslo kommune må betale 16 millioner kroner i erstatning til Taxi 2-gründer Henning Holstad, ifølge en dom i Oslo tingrett.

Selskapet Taxi 2 Dør til Dør som overtok alle krav Taxi 2 hadde mot Oslo kommune da Taxi 2 gikk konkurs, krevde 64 millioner kroner i erstatning for at kommunen urettmessig holdt tilbake drosjeløyver.

Tingretten landet onsdag på 15,7 millioner kroner, pluss 360.000 kroner i sakskostnader, skriver Finansavisen.

Erstatningen er knyttet til at 48 løyvehavere fikk innvilget hasteovergang fra Taxi 2. Dermed forsvant halvparten av inntjeningsgrunnlaget, noe som medvirket til selskapets konkurs, ifølge Oslo tingrett.

Taxi 2 fikk imidlertid ikke gjennomslag for et krav om erstatning for tap knyttet til TT-kjøring. Oslo kommune fikk i sommer en bot på 42 millioner kroner av Klagenenmda for offentlige anskaffelser (KOFA) for ikke å ha lagt TT-kjøringen ut på anbud.

Taxi 2-gründer Henning Holstad sier til Finansavisen at han nå vil se på muligheten for at selskapet kan bli tilbakelevert.

- Hvis dommen blir stående, vil boet få en betydelig andel av erstatningssummen, og bobehandlingen kan reverseres, sier Holstad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer