Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Taxi-Holstad får erstatning fra Oslo kommune

Oslo kommune må betale 16 millioner kroner i erstatning til Taxi 2-gründer Henning Holstad, ifølge en dom i Oslo tingrett.

VANT: Taxi 2-gründer Henning Holstad. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX .
VANT: Taxi 2-gründer Henning Holstad. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo kommune må betale 16 millioner kroner i erstatning til Taxi 2-gründer Henning Holstad, ifølge en dom i Oslo tingrett.

Selskapet Taxi 2 Dør til Dør som overtok alle krav Taxi 2 hadde mot Oslo kommune da Taxi 2 gikk konkurs, krevde 64 millioner kroner i erstatning for at kommunen urettmessig holdt tilbake drosjeløyver.

Tingretten landet onsdag på 15,7 millioner kroner, pluss 360.000 kroner i sakskostnader, skriver Finansavisen.

Erstatningen er knyttet til at 48 løyvehavere fikk innvilget hasteovergang fra Taxi 2. Dermed forsvant halvparten av inntjeningsgrunnlaget, noe som medvirket til selskapets konkurs, ifølge Oslo tingrett.

Taxi 2 fikk imidlertid ikke gjennomslag for et krav om erstatning for tap knyttet til TT-kjøring. Oslo kommune fikk i sommer en bot på 42 millioner kroner av Klagenenmda for offentlige anskaffelser (KOFA) for ikke å ha lagt TT-kjøringen ut på anbud.

Taxi 2-gründer Henning Holstad sier til Finansavisen at han nå vil se på muligheten for at selskapet kan bli tilbakelevert.

- Hvis dommen blir stående, vil boet få en betydelig andel av erstatningssummen, og bobehandlingen kan reverseres, sier Holstad.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!