«Taxi-kongen» som kan skaffe mer trøbbel for Trumps advokat

Skal ha inngått avtale med myndighetene.

TAXITRØBBEL: Donald Trumps advokat, Michael Cohen (bildet), kan være i mer trøbbel, som følge av en avtale hans kompanjong i taxibransjen, Evgeny A. Freidman, har inngått med myndighetene. Foto: AP Photo / Pablo Martinez Monsivais / NTB scanpix
TAXITRØBBEL: Donald Trumps advokat, Michael Cohen (bildet), kan være i mer trøbbel, som følge av en avtale hans kompanjong i taxibransjen, Evgeny A. Freidman, har inngått med myndighetene. Foto: AP Photo / Pablo Martinez Monsivais / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Donald Trumps advokat Micael Cohen er for tiden under etterforskning av FBI som følge av utbetalingene til den forhenværende pornostjerna Stormy Daniels, som hevder å ha hatt et forhold til USAs president Donald Trump.

Inngått avtale

Og nå ser det ut til å bli enda varmere under føttene på Cohen. For hans nære forretningspartner Evgeny A. Freidaman, en russisk immigrant som er kjent som «Taxi-kongen», har sagt seg villig til å samarbeide med myndighetene, skriver New York Times.

Freidman har vært Cohens forretningspartner i taxibransjen i mange år, og var mistenkt for å ha unndratt over fem millioner dollar i skatt.

Men, i stedet for å måtte svare for fire tiltalepunkter som dreier seg om blant annet skatteunndragelse, og risikere mange år i fengsel, møtte han for retten i Albany tirsdag, og sa seg skyldig i å ha unndratt 50 000 dollar i skatt.

Dermed kan han slippe unna med til fem års betinget fengsel, dersom han oppfyller sin del av avtalen.

Avtalen Friedman nå har inngått sier at han skal hjelpe statlige og føderale etterforskere, ifølge en person med kjennskap til saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer