Tina Jørgensen

Taxi-mysteriet oppklart

Helga Tina Jørgensen ble drept, kolliderte mannen som er mistenkt for drapet med en taxi. I flere år har politiet forsøkt å finne ut om hendelsen kan knyttes til drapet.

ULØST: Drapet på Tina Jørgensen i 2000 er fremdeles uoppklart, men politiet jobber for fullt og gjør framskritt i etterforskningen. Foto: Politiet / NTB
ULØST: Drapet på Tina Jørgensen i 2000 er fremdeles uoppklart, men politiet jobber for fullt og gjør framskritt i etterforskningen. Foto: Politiet / NTB Vis mer
Publisert

STAVANGER (Dagbladet): To tiår etter at Tina Jørgensen ble drept i Stavanger, sitter politiet fremdeles med en rekke ubesvarte spørsmål. Det mest åpenbare er hvem som begikk drapet.

Men flere brikker av puslespillet har manglet for å få det fullstendige bildet av hva som skjedde natt til søndag 24. september i 2000.

3. september i år, nesten 21 år etter drapet fant sted, ble en mann i 50-åra pågrepet og siktet for drapet på Birgitte Tengs. Samme mann er mistenkt for drapet på Tina Jørgensen.

At han var i Stavanger helga drapet på Tina fant sted, har vært fastslått. Alle spor, vitneavhør og tekniske bevis som kan tegne et bilde bevegelser natt til søndag, saumfares nå med lupe.

Kollisjonsmysteriet

Et av de mest sentrale sporene, har vært en kollisjon mellom den mistenkte mannen og en taxi i Muségata i Stavanger sentrum. Teoriene har vært mange.

Drapsofferet ble funnet i en kum utenfor Bore kirke, knappe tre mil utenfor oljebyen. Hadde mannen med seg Tina i bilen, da han kolliderte med taxien?

KOLLISJON: Det var her i Muségata at kollisjonen mellom taxien og mannen som er mistenkt for drapet på Tina Jørgensen fant sted. Foto: Audun Hageskal / Dagbladet
KOLLISJON: Det var her i Muségata at kollisjonen mellom taxien og mannen som er mistenkt for drapet på Tina Jørgensen fant sted. Foto: Audun Hageskal / Dagbladet Vis mer

Skademeldingen som ble utskrevet på stedet ga ingen åpenbare svar. Skjemaet er merket med 23. september, men sier ingenting om klokkeslett eller om datoen betyr natt til lørdag eller natt til søndag.

Nå kan Dagbladet opplyse at kollisjonen ikke lenger anses som sentral for selve drapshandlingen eller flyttingen av liket. Dette fordi kollisjonen fant sted natt til lørdag - ett døgn før drapet på Tina Jørgensen skjedde.

TINA JØRGENSEN: Et av de ubesvarte spørsmålene politiet står ovenfor i Tina Jørgensen–saken, er hva som skjedde etter overfallet ved bybrua i Stavanger. Reporter: Audun Hageskal, Video: Julie Tran Vis mer

Taus sjåfør

Dagbladet har tidligere vært i kontakt med den aktuelle taxisjåføren, som ikke lenger er bosatt i Stavanger. Han har ikke ønsket ikke å svare på spørsmål angående hendelsen i 2000, og ønsket heller ikke å gi informasjon om når kollisjonen fant sted.

Ifølge Dagbladets opplysninger har politiet derimot lyktes med å sikre dokumentasjon som har gitt dem svarene de trenger. En taxi-kvittering fra den aktuelle natta hvor kollisjonen skjedde, skal ha gitt svar på det sentrale spørsmålet.

- Kontroll på hendelsen

Den mistenkte mannens forsvarer, advokat Stian Kristensen, sier følgende om funnet som når er gjort:

- Det betyr at politiets hypotese om at han kjørte rundt med avdøde i bilen, nå kan ses bort ifra, sier Kristensen til TV 2.

Politiadvokat Fredrik Soma sier heller ikke mye, men han sier at både vitneforklaringer og andre opplysninger vi sitter på gjør at vi kan tidfeste hendelsen.

- Vi mener å ha kontroll på tidspunktet for hendelsen. Utover det har jeg ingen kommentar til dette, sier Soma til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer