Trøndelag:

Taxi-sjåfør brøt karantene

En taxi-sjåfør fra Malvik i Trøndelag dro på jobb da han skulle gått i karantene etter coronatest. Nå er han bekreftet smittet, og kan ha eksponert et tjuetalls passasjerer for viruset.

BRØT REGLENE: Taxi-sjåføren fra Malvik er ansatt i Christiania Taxi i Trondheim. Totalt er fire sjåfører fra ulike selskaper bekreftet smittet i byen. Foto: NTB.
BRØT REGLENE: Taxi-sjåføren fra Malvik er ansatt i Christiania Taxi i Trondheim. Totalt er fire sjåfører fra ulike selskaper bekreftet smittet i byen. Foto: NTB. Vis mer
Publisert
Fullvaksinerte: 71.74% Første dose: 79.10%

En taxi-sjåfør bosatt i Malvik kommune i Trøndelag skulle sittet i karantene etter coronatest på lørdag. Isteden fortsatte han å komme på jobb.

Mandag ble han bekreftet smittet, og smittevernoverlegen i kommunen opplyser at ytterligere 24 personer i tre ulike kommuner kan ha blitt eksponert etter kjøreturer med sjåføren i dette tidsrommet.

Så langt er 11 av dem sporet, og har fått instruks om å teste seg.

- Situasjonen er forløpig under kontroll, sier smittevernoverlege i Malvik, Realf Ording Helgesen til Dagbladet.

- Gitt opp å spore alle

Helgesen forteller at ingen så langt er påvist smittet. Sjåførens arbeidsgiver, Christiania Taxi, har bistått i sporingen.

Kommunen har imidlertid gitt opp å klare å spore alle passasjerene, og sier det rett og slett ikke er mulig. De ønsker ikke å eksponere privatadresser til enkeltpersoner i kommunen med 13 000 innbyggere.

- Vi har gjort forsøk på å komme i kontakt med personer på adressene, men der det for eksempel er snakk om store boligblokker, er det vanskelig å vite hvem passasjerene er, meddeler Helgesen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer