Trøndelag:

Taxi-sjåfør brøt karantene

En taxi-sjåfør fra Malvik i Trøndelag dro på jobb da han skulle gått i karantene etter coronatest. Nå er han bekreftet smittet, og kan ha eksponert et tjuetalls passasjerer for viruset.

BRØT REGLENE: Taxi-sjåføren fra Malvik er ansatt i Christiania Taxi i Trondheim. Totalt er fire sjåfører fra ulike selskaper bekreftet smittet i byen. Foto: NTB.
BRØT REGLENE: Taxi-sjåføren fra Malvik er ansatt i Christiania Taxi i Trondheim. Totalt er fire sjåfører fra ulike selskaper bekreftet smittet i byen. Foto: NTB. Vis mer
Publisert
Se mer
påvist smittet 58 400 +243
innlagt 150 -8
døde 517
påvist smittet 94 500 000+614.7K
døde 2 020 000 +13.0K
Se mer

En taxi-sjåfør bosatt i Malvik kommune i Trøndelag skulle sittet i karantene etter coronatest på lørdag. Isteden fortsatte han å komme på jobb.

Mandag ble han bekreftet smittet, og smittevernoverlegen i kommunen opplyser at ytterligere 24 personer i tre ulike kommuner kan ha blitt eksponert etter kjøreturer med sjåføren i dette tidsrommet.

Så langt er 11 av dem sporet, og har fått instruks om å teste seg.

- Situasjonen er forløpig under kontroll, sier smittevernoverlege i Malvik, Realf Ording Helgesen til Dagbladet.

- Gitt opp å spore alle

Helgesen forteller at ingen så langt er påvist smittet. Sjåførens arbeidsgiver, Christiania Taxi, har bistått i sporingen.

Kommunen har imidlertid gitt opp å klare å spore alle passasjerene, og sier det rett og slett ikke er mulig. De ønsker ikke å eksponere privatadresser til enkeltpersoner i kommunen med 13 000 innbyggere.

- Vi har gjort forsøk på å komme i kontakt med personer på adressene, men der det for eksempel er snakk om store boligblokker, er det vanskelig å vite hvem passasjerene er, meddeler Helgesen.

- Vurderer anmeldelse

Taxisjåføren skal ha fått beskjed om å teste seg fordi han tilhører et miljø i Trondheim hvor det har vært en del smitte i det siste, melder Adresseavisa.

Helgesen sier kommunen nå vurderer å anmelde sjåføren:

- Vi har selvfølgelig vurdert å anmelde, for å sende et signal. Men vi er mest opptatt av å spore, sier smittevernoverlegen, og legger til:

- Det viktigste nå er å gjøre folk klar over at de kan ha blitt smitta, og at det blir forstått. Det kan være utfordrende, blant annet med personer som har et annet morsmål.

Anmeldelse er fortsatt til vurdering, opplyser Helgesen.

ULOVLIG FEST: Brudd på smittevernreglene og flere andre lovbrudd, gjorde at politiet pågrep 158 personer på en ulovlig fest i Los Angeles natt til søndag 6. desember. Video: Los Angeles County Sheriff's Department Vis mer

Fra grønt til rødt

I starten av desember ble Trøndelag erklært av EU som en av de eneste «grønne» sonene i hele Europa.

Det varte ikke lenge, og i forrige uke satte Trondheim rekord i antall nye smittetilfeller.

- Jeg vil si at vi er et rødt område, uttalte kommuneoverlege Elizabeth Kimbell overfor Adressa tidligere i dag.

Helgesen sier at de regner med å ha kontroll på smittesituasjonen innen midten av neste uke.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer