Taxi-sjåfører redder klasseturen

Ga en krone per tur i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Lørdag holdt elevene i 9 b på Jordal skole i Oslo et stort loppemarked. Pengene skulle gå til klassetur neste år. Elevene håpet at de kunne samle inn nok penger til å dra med til Polen, for å besøke Auschwitz.

Loppemarkedet gikk over all forventning. Klassen fikk inn nesten 15 000 kroner. Men mens elevene hold på å rydde opp etter markedet, ble de offer for et frekt tyveri. I et ubevoktet øyeblikk så to gutter sitt snitt til å stikke av med alle pengene klassen hadde fått inn.

- Det er en helt forferdelig situasjon. Nå har vi jobbet så mye for dette, og så blir alle pengene stjålet. Da har vi kanskje ikke råd til å dra på klassetur heller, sa en gråtkvalt Pernille Iversen (15) til Dagbladet.no på lørdag.

Lars Dolva i Oslo Taxi leste om dette i Dagbladet og synes det var veldig trist.

- Det var veldig trist å høre om klassen som ble frastjålet pengene de hadde jobbet for å skaffe, og at klasseturen sto i fare. Jordal er dessuten et område Oslo Taxi har et spesielt forhold til. Det er tjukkeste Oslo, og mange av våre sjåfører kommer fra steder i nærheten. Derfor ville vi gjerne være med å hjelpe til at de fikk denne klasseturen, sier han.

Kronerulling

I går ga alle drosjesjåførene en krone av per tur de kjørte mellom klokken 7 om morgenen og 19 om kvelden til klassen.

- Det var ikke vanskelig å få med folk, for å si det slik. Det var flere som hadde hørt om dette og ville gjøre noe med det, forteller Dolva.

REDDET AV DROSJESELSKAP:  Pernille Iversen og Sabina Brunstein gleder seg til å fortelle klassen at klasseturen er reddet. Foto: Arnhild Aass Kristiansen
REDDET AV DROSJESELSKAP: Pernille Iversen og Sabina Brunstein gleder seg til å fortelle klassen at klasseturen er reddet. Foto: Arnhild Aass Kristiansen Vis mer

14 758 turer ble det i går. Det betyr 14 758 kroner til klassetur. Administrasjonen har lagt til resten slik at de totalt får 15 000 kroner- like mye penger som klassen ble frastjålet.

-Herlig. Jeg elsker alle som tok drosje i går, sier Pernille.

- Du hørtes ikke så veldig begeistret ut når jeg sa at dere skulle få en krone per tur, men når du hørte hvor mange turer vi pleide å kjøre var det noe helt annet? sier Dolva.

- Jeg trodde ikke det var ble kjørt så mange turer. Jeg trodde kanskje vi ville få noe sånt som 400 kroner, sier hun.

Jentene har ennå ikke fortalt resten av klassen om pengegaven, men tror de blir kjempeglade.

Den ønskede turen til Polen kommer til å koste 170 000 kroner har klassen regnet ut. 15 000 er ikke nok, men det hjelper.

- Vi har satset på å skaffe alle pengene selv. Vi synes ikke det er riktig at skolen og foreldrene skal betale alt. Det er ikke alle som har så mye penger. Særlig ikke på skolen vår som er litt problemskole. Derfor var det ekstra surt når vi mistet pengene. Vi er veldig glade for denne hjelpen, sier Pernille og Sabina.

Irritert på politiet

Forsatt er Pernille irritert på politiet som hun mener har gitt et dårlig inntrykk overfor ungdom.

De har ikke gjort noe for å skaffe pengene tilbake, mener hun.

- Vi vet hvem det var som tok pengene. Vi har navnene deres og telefonnummeret til han ene. Men da jeg ringte politiet for å gi dem det, sa fikk jeg bare kjeft. De ville ikke ha det. De sa at det ikke var min jobb, og hvis jeg ikke hadde sagt det før så kunne det ikke være så viktig.

Pernille og Sabina er ikke imponert.

- Vi har hatt besøk av sånne PR-politimenn på skolen som snakker om rus og vold og sånn. Men dette gir et ganske dårlig inntrykk på ungdom. Det virker som om det bare er prat, og at de ikke gjør noe, synes de.

TRIST: Stemningen på lørdag var ganske trist.
-JORDAL SPESIELL: Mange av sjåførene i OsloTaxi kommer fra Jordal-området. Derfor er det ekstra fint å kunne være med å hjelpe til, sier Lars Dove.
JORDAL SKOLE: Loppemarkedet utenfor Jordal skole var en stor suksess. Så ble pengene sjålet.