Taxi-stopp i Oslo

Taxisjåføren Tian Riseng (22) og over 1000 andre drosjesjåfører streiket i Oslo i ettermiddag. Sjåførene mener at en opphevelse av hovedstadens taximonopol vil føre til utryggere forhold i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I STREIK: Tian Riseng (22) og hans taxi stod i dag stille i protest mot at byrådet i Oslo ønsker å oppheve drosjemonopolet i hovedstaden.

Osly byråd bestemte i kveld at drosjemonopolet i Oslo skal oppløses. Dermed vil mest sannsynlig to nye drosjefirma få muligheten til å etablere seg i hovedstaden.

- Da går vi en mørk framtid i møte, forteller drosjesjåfør Tian Riseng (22) til Dagbladet :på nettet.

Nye løyver

Etter alle solemerker vil 300-400 nye drosjeløyver bli gitt i Oslo. Sjåførene i OsloTaxi frykter at dette vil fjerne grunnlaget for en lønnsom taxidrift.

- Nå kommer det til å komme en rekke useriøse aktører på markedet. For å kjøre i Oslo i dag, må du gjennom en kjentmannsprøve og avlevere en vandelsattest. Framover kan det i steden bli som i Stockholm - med kaos og stor utskiftninger av sjåfører, sier 22-åringen.

- Useriøse aktører

Riseng har tidligere jobbet som budbilsjåfør i flere år.

- Der er det en rekke useriøse aktører på markedet. Budbilfirmaene skor seg på sjåførene. Sånn kan det også bli i taxinæringen, sukker Riseng.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer