Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Taxi-svindel for 500 millioner

Historiens største skattesaken i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (ANB): Etterforskningen av drosjesjåfører og drosjeeiere i Oslo har avdekket den desidert største skattesaken i hovedstaden noen gang, i tillegg til omfattede bedrageri av sosialhjelp.

Oslo ligningskontor har gjennomført kontroller hos nærmere 500 drosjeeiere og 2.500 drosjesjåfører. Kontrollen er en del av et omfattende samarbeid mellom Økokrim, Oslo ligningskontor og kommunerevisjonen i Oslo.

Ved hjelp av all betaling av drosjeturer med betalingskort har etatene greid å dokumentere at sosialhjelp er utbetalt urettmessig, at sjåførene arbeider svart og at drosjeeierne ikke rapporterer inn all inntekt og arbeidsgiveravgift.

Etterforskningen gjelder perioden 2000-2003.

– Vi frykter at det er unndratt inntekter for cirka 500 millioner kroner. I de bokettersynene vi har gjort til nå, dreier det seg om en million kroner per drosjeeier. Dette er den desidert største saken i Oslo noen gang, og kanskje også for landet som helhet, sier direktør Jan-Egil Kristiansen ved Oslo Ligningskontor til Aftenposten.

Oslo kommune vurderer på egenhånd å politianmelde og kreve erstatning fra 62 sjåfører for omfattende bedrageri av sosialhjelp. Materialet kommunerevisjonen har skaffet frem, viser at en av sjåførene i perioden kan ha hatt en inntekt på en million kroner, samtidig som sjåføren mottok sosialhjelp.

Hele Norges coronakart