Taxibåtsjåfør var pirat

BAMBLE/KRAGERØ (Dagbladet): En 30 år gammel taxibåtsjåfør kjørte folk til og fra landstedene, men nøyde seg ikke med det. Da folk hadde reist, tømte han hyttene for alt som var av verdigjenstander.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi trenger hjelp for å finne ut hvem som eier alt tjuvegodset, sier lensmannsfullmektig Jon Flølo i Bamble til Dagbladet.

Blant kolleger i taxibåtbransjen i Kragerø går stortjuven nå under navnet «kaptein Sabeltann». Det kom som et sjokk på kollegene at 30-åringen drev pirattaxi - i ordets egentlige forstand.

Han er siktet for et førtitall grove tyverier. Etter at politiet slo til mot hjemmet hans, hadde han ikke noe annet valg enn å tilstå.

Stor sak

- Vi har beslaglagt et stort antall gjenstander, sier lensmannsfullmektig Jon Flølo i Bamble til Dagbladet. På lensmannskontoret er det nå et lager av klær, møbler, tv-apparater og hytteinventar som taxibåtsjåføren har forsynt seg med.

- Jeg håper folk melder fra om hva som er stjålet fra hyttene deres, sier Flølo.

Lageret på Bamble lensmannskontor tyder på at påsken kan by på litt av en overraskelse for folk som kommer til hyttene sine.

Tjuveriene har foregått over flere måneder og på en utspekulert måte. Så fort 30-åringen - mot betaling - har kjørt feriegjestene til land, har han satt kursen tilbake til landstedene deres. Der har han forsynt seg grovt.

Tjuven skal etter det Dagbladet erfarer hatt storomsetning av tjuvegods i Kragerø.

Opprørt

«Kaptein Sabeltann» har fortsatt løyve til å kjøre taxibåt. Etter det Dagbladet forstår, skal saken behandles på et møte mellom Kragerø Taxibåtforening og havnefogden i Kragerø seinere denne måneden.

- Vi driver i et serviceyrke og er avhengige av folks tillit. Det sier seg selv at vi ikke kan ha kriminelle som kolleger, sier en taxibåtsjåfør.

Havnefogd Borgar Thorsen i Kragerø vil sette sjørøveren på land for godt. Men regelverket er slik at det kan være vanskelig å frata ham løyve uten en rettskraftig dom.

- Denne taxibåtsjåføren burde vært nektet å kjøre for all framtid. Han har brukt båten og løyvet i kriminell hensikt , sier Thorsen.

Han skal nå i samarbeid med Kystverket se på regelverket for taxibåtløyve.

<B>DRUKNER I TJUVEGODS:</B> Lensmannsfullmektig Jon Flølo viser fram en del av tjuvegodset.