Taxisjåfør drept i New York

Taxidrap ryster USA

Lørdag ble Kutin Gyimah (52) brutalt overfalt i New York. - Morderne må tas, sier bystyret i New York.

DRAP RYSTER: Et drap av en taxisjåfør i New York har fått borgerne til å rase. Foto: NTB
DRAP RYSTER: Et drap av en taxisjåfør i New York har fått borgerne til å rase. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Lørdag skulle Kutin Gyimah slippe av en gruppe på fem personer i nærheten av Rockaway Beach i New York. Da den 52 år gamle taxisjåføren skal ha bedt om betalingen fra de fem passasjerene, skal en av en dem ha gått til angrep på taxisjåføren.

Independent skriver at passasjerene skal ha forsøkt å stikke fra regninga, men da taxisjåføren fikk tak i én av dem, gikk det galt. Ifølge politiet skal Gyimah ha blitt slått, noe som førte til kraniebrudd. Taxisjåføren skal ha ligget livløs langs veien før han ble funnet.

Taxisjåføren ble fraktet til sykehus, men kort tid seinere ble han erklært død. Saken etterforskes nå som drap, skriver New York-politiet i en pressemelding.

POPULÆR STRAND: Det var i nærheten av Rockaway Beach at angrepet skal ha funnet sted. Foto: NTB
POPULÆR STRAND: Det var i nærheten av Rockaway Beach at angrepet skal ha funnet sted. Foto: NTB Vis mer

Samlet inn enorm sum

Ifølge New York Post viser overvåkningsbilder fra en butikk i nærheten av åstedet at taxisjåføren løper etter de fem passasjerene.

Dagen etter den grufulle hendelsen annonserte organisasjonen for taxisjåfører i New York en belønning på 15 000 dollar til de som kunne komme med tips som kunne føre politiet nærmere en arrestasjon.

FIKK BOT: En taxisjåfør tar et livsfarlig grep - midt i trafikken. Reporter: Geir Jone Karlsen. Video: Newsflare Vis mer

- Disse morderne må tas, var den klare beskjeden fra Fernando Mateo, talsmann for organisasjonen.

En kollega av den avdøde taxisjåføren opprettet en innsamlingsaksjon på GoFundMe til inntekt for familien. Den har i skrivende stund samlet inn over 50 000 dollar, tilsvarende rett i underkant av 500 000 kroner.

- Uakseptabelt

På en pressekonferanse bare dager etter drapet var det en knust enke som ba om rettferdighet.

- Jeg trenger rettferdighet for mannen min fordi han ikke fortjener å dø på denne måten, sa Gyimahs enke Abigail Barwuah på en pressekonferanse.

Også en talsperson for bystyret i New York ba om at gjerningspersonene ble funnet.

- Denne tragedien er ikke bare forferdelig, den er uakseptabel. Vi uttrykker våre dypeste kondolanser til offerets familie, venner og kollegaer gjennom denne smertefulle tida. Vi vil jobbe iherdig for å stille de ansvarlige for retten.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer