VÅKNER OPP MED FEIL KORT: I Stockholm har det vært mange tilfeller av den nye taxisvindelen. Nå har Oslo-politiet sett det samme. Foto: SVEINUNG UDDU YSTAD
VÅKNER OPP MED FEIL KORT: I Stockholm har det vært mange tilfeller av den nye taxisvindelen. Nå har Oslo-politiet sett det samme. Foto: SVEINUNG UDDU YSTADVis mer

Taxiene svindler på nye måter

Sjåførene beholder passasjerenes kort.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En ny form for taxisvindel er blitt polulær i Stockholm. Når passasjeren leverer kredittkortet til sjåføren, beholder han det like godt, og leverer et annet tilbake. Kortet tømmes så for penger etter at passasjeren har forlatt taxien.

- Stockholm er ikke så langt unna Oslo. Det som skjer der, skjer også hos oss, forteller Roar Kvassheim, leder av Lommetyverigruppa ved Sentrum politistasjon i Oslo.

Episoder i Oslo Han kjenner til at lignende svindler har vært utført også her hjemme.

- Det har vært tilfeller med dette i Oslo, forteller Kvassheim.

De siste to månedene er det i Stockholm registrert minst 30 tilfeller der kundene har fått frastjålet sine kost på vei hjem, skriver Aftonbladet. I enkelte tilfeller har kundene blitt frastjålet titusener av kroner.

- Når kundene våkner opp dagen etter, er kontoen tømt, sier Jan Olsson i stockholmspolitiet.

Frykter liga Framgangsmåten er lik i alle tilfellene. Det er ofte unge menn på vei hjem fra byen som hopper inn i en taxi og leverer kortet sitt til sjåføren. I stedet for sitt eget kort, får den unge mannen et liknende kort tilbake. Han merker ingenting før dagen etter, og da er kontoen for lengst tømt.

Politiet i Stockholm tror ifølge Aftonbladet det er snakk om en liga.

- Ettersom de ikke tar betalt for reisen, er det vanskelig for oss å finne dem, sier Olsson i stockholmspolitiet.