Taxikamera en suksess

Etter et års tid med videoovervåking i drosjer, er tallenes tale klar. Av i alt 700 alarmer på ett år, ble bare én utløst i en kameraovervåket bil. Nå tar svenskene etter oss.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er nå litt over et år siden norske drosjer begynte med videoovervåking av både sjåfør og passasjerer. Ser du et lite klistremerke på bakruta der det står «videoovervåket», betyr det at dine bevegelser i baksetet behørig blir festet til film.

Viggo Johansen er leder for Oslo Taxi, og er overbevist over at overvåkingen har vært en suksess. Av Oslo Taxis til sammen 1915 biler, er det rundt 300 som har installert kamera.

- Alle bilene har en innebygd alarm, som utløses av sjåføren i nødssituasjoner. I løpet av fjoråret ble det utløst rundt 700 reelle alarmer. Rundt 40 av disse situasjonene var alvorlige, som knivstikking, truing med våpen og ran. Det som er bemerkelsesverdig, er at bare én av alarmene ble utløst i en drosje med kamera, forteller Johansen.

«Snapshots»

Det som ofte omtales som videoovervåking av drosjene, er egentlig ikke mer enn såkalte «snapshots».

- Det er vanlige, digitale bilder som blir tatt når du går inn i og ut av drosjen. Utløser sjåføren alarmen, blir det tatt fortløpende bilder av hendelsesforløpet, sier Johansen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer