Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Taxinæringen opp i Stortinget

Torsdag må samferdselsministeren besvare en interpellasjon fra Hans Olav Syversen (KrF).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Syversen tar utgangspunkt i at verstingene får fortsette i bransjen og at beslag av drosjeløyver etter skattesvindel har stoppet opp. Manglende kvalitetsstandarder, passive løyvemyndigheter, uklart lovverk og for liten mulighet til å frata noen løyve, er forhold han vil ta opp med statsråd Magnhild Meltveit Kleppa (Sp).

Frps Bård Hoksrud har en noe annen innfallsvinkel. Han vil tirsdag morgen legge fram forslag i Stortinget for å bedre bransjens rykte.

Frp vil fjerne taket på antall løyver og modernisere regelverket. Partiet vil også å gi kommunene mer mulighet og ansvar til å følge opp og regulere bransjen. Han vil ha et regelverk som gjør det enklere å få tatt ut sjåfører, løyveeiere og andre som ikke følger lover og regler.

- Det handler om at det drosjene er en viktig del av kollektivtilbudet og at det er på tide å få ryddet opp i en bransje som dessverre har fått et frynsete rykte, sier Hoksrud.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling