Smittevern i taxi

Taxiselskap nekter festkjøring

Kunder som vil komme seg til eller fra sosiale sammenkomster på kveldstid i Gudbrandsdalen, må den nærmeste tida finne seg alternativ transport.

DROPPER FESTKJØRING: Taxitjenesten i Gudbrandsdalen har satt en midlertidig stopper for kjøring til og fra fester og sosiale sammenkomster på kveldstid. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB
DROPPER FESTKJØRING: Taxitjenesten i Gudbrandsdalen har satt en midlertidig stopper for kjøring til og fra fester og sosiale sammenkomster på kveldstid. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere steder i landet er det nå anbefalt eller påbudt å bruke munnbind under taxiturer, for å dempe smittespredningen.

Taxi Innlandet, som organiserer taxitilbudet i Gudbrandsdalen, innførte forrige helg ytterligere tiltak. Fra da av var det for en periode slutt på kjøring av passasjerer til og fra fester og sosiale sammenkomster på kveldstid, skriver Gudbrandsdølen Dagningen.

- Det er vanskelig å utøve smittevern i drosja og ha kontroll for eventuell smittesporing når man kjører folk som kommer fra større sosiale sammenkomster, begrunner Morten Havn, leder for Taxi Innlandet overfor avisa.

Den øvrige tjenesten går ifølge Havn som vanlig, innenfor de anbefalte retningslinjene fra helsemyndighetene.

Lederen forteller at de i hovedsak har fått støtte fra kundene etter at de satt en midlertidig stopper for festkjøringa, med unntak av noen negative reaksjoner fra berusede personer de første dagene.

Pågående smitteutbrudd

Innlandet har nå et pågående utbrudd knyttet til Vinstra asylmottak i Nord-Fron kommune. Til sammen har 68 personer i Nord-Fron fått påvist corona-smitte mandag. 43 av dem skal være tilknyttet mottaket, skriver NTB.

Flere av de 43 koronasmittede tilknyttet asylmottaket ble nylig overført fra andre mottak, og kommunen jobber ut fra en teori om at det er slik smitten har ankommet mottaket.

Regiondirektør i Utlendingsdirektoratet (UDI), Siv Kjelstrup, beskriver situasjonen som alvorlig og svært bekymringsfull.

– Et så stor et smitteutbrudd som på Vinstra tar vi veldig alvorlig. Vi gjør nå det vi kan for å støtte opp om driftsoperatør og det kommunen må gjøre av smittesporting. Det vil være viktig å få skilt ut de som er smittet og at de kommer i isolasjon, sier hun til Gudbrandsdølen Dagningen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer