Taxisjåfør (42) tiltalt for voldtektsforsøk

Kvinnelig passasjer (21) klarte å flykte i Stavanger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

En 42 år gammel drosjesjåfør er tiltalt for forsøk på voldtekt av en den gang 21 år gammel kvinnelig passasjer som klarte å flykte før voldtekten ble fullbyrdet i mars i fjor.

Sjåføren, som er tilknyttet Stavanger Taxi, nekter straffskyld etter tiltalen. Men han innrømmer å ha vært på stedet der voldtektsforsøket ifølge tiltalen fant sted, melder Stavanger Aftenblad.

Stavanger har vært rammet av flere taxivoldtekter.

Denne uka skal en sak opp for retten mot en 26 år gammel drosjeeier som er siktet for seksuell handling uten samtykke etter at en 26 år gammel kvinne anmeldte ham for voldtekt etter en tur fra Stavanger sentrum til Sunde i oktober i fjor.

- Dro av bukse og truse

I saken mot 42-åringen som nå er tiltalt, klarte kvinnen ifølge statsadvokat Asbjørn Eritslands tiltalebeslutning å «gjøre kraftig motstand og til slutt flykte fra stedet» slik at voldtekten ikke ble fullbyrdet.


Men sjåføren skal ha forsøkt å tiltvinge seg samleie «ved at han med makt dyttet henne inn i drosjebilen, holdt henne fast rundt armene og dro av buksen og trusen hennes», skriver Stavanger Aftenblad.

Utpekt etter flere måneder

Det gikk flere måneder uten at politiet kom til noe gjennombrudd i saken. Mannen ble til slutt utpekt av kvinnen ved et nytt og tilfeldig møte.


Hun ringte da straks til politiet og identifiserte vedkommende.

En drosjevoldtekt i 2007 har endt med rettskraftig dom med fengsel i to år og fire måneder.

En annen sak er henlagt etter bevisets stilling, mens en dom fra lagmannsretten i februar i år er anket.

En anmeldelse fra februar i fjor er henlagt, en sak fra mars i fjor skal opp for retten i slutten av april i år, og en sak fra mai i fjor ligger til behandling hos statsadvokaten.

(NTB).