Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Taxisjåfør banket jente

Jenta kilte drosjesjåføren i ansiktet med en rose mens han kjørte. Sjåføren ble mektig irritert og slo jenta med et balltre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drosjesjåføren er i Oslo tingrett dømt til 36 dagers fengsel, og han må betale både bot og erstatning.

Retten slår fast at «det dreier seg om en skremmende voldshandling begått av en voksen mann mot en ung dame under omstendigheter hvor hun burde føle seg trygg».

Rose med torner

Den 21 år gamle jenta var for et år siden ut på byen sammen med to jevngamle venninner. En gang etter klokka tre på natta tok de tre taxi hjemover fra Oslo sentrum. Jentene hadde drukket øl - og var i god stemning.

Ifølge tingrettens bemerkninger kilte 21-åringen sjåføren i ansiktet med en rose. Det medførte at sjåføren ble irritert, fordi rosen hadde torner som stakk ham i ansiktet og fordi han ble forstyrret når han kjørte.

Dratt ut av bilen

Ifølge dommen skal drosjesjåføren ha stoppet bilen og dratt ut jenta, som satt nærmest døra.

Sjåføren og jenta begynte å krangle. Jenta erkjente i retten at hun kom med rasistiske utsagn og at hun sparket i bilen. Tiltalte forklarte at han brukte skjellsord av en slik karakter at han ikke ville gjenta ordene i retten.

Slo med balltre

Det er uenighet om hva som skjedde videre, men retten finner det bevist at drosjesjåføren gikk til angrep på jenta med et balltre i hånda, og at han slo jenta over ryggen/siden slik at hun falt og slo hodet.

«Dette er et alvorlig overgrep og bare tilfeldigheter har gjort at ikke handlingen har fått et langt mer alvorlig utfall,» skriver retten, som imidlertid også understreker at det er forståelig at sjåføren ble sint og satte av passasjerene.

Drosjesjåføren er dømt til 36 dagers fengsel, og han må betale en bot på 5000 kroner. I tillegg må han betale 5318 kroner i oppreisning. Han er ikke tidligere straffedømt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media